*

Werken bij het ND

Afbeelding

Het Nederlands Dagblad is regelmatig op zoek naar nieuw talent dat ons team komt versterken. Zoek jij uitdagend werk in een inspirerende werkomgeving? Op dit moment hebben we twee vacatures:

1. medewerker klantenservice 
2. financial business controller 
--------------------------------
medewerker klantenservice
(in eerste instantie voor 18 uur per week) 

Journalistiek is onze missie. Betrouwbaarheid is ons grootste goed. Juist ook in het contact met onze abonnees. 


Het Nederlands Dagblad  is zuinig op zijn 25.000 abonnees. Zonder hen is er geen Nederlands Dagblad. Daarom zoeken we een medewerker klantenservice die vragen van abonnees zorgvuldig kan beantwoorden. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over de bezorging van de krant. Of je begeleid een lezer telefonisch met het inloggen op de website of app. Op rustige momenten  houd je je bezig met andere klantgerichte zaken. Familieberichten voer je accuraat in, je stuurt kranten na en je doet verschillende administratieve werkzaamheden. Ook denk je mee over hoe dingen beter of makkelijker zouden kunnen. Je hebt contact met collega's van de afdelingen marketing en redactie, omdat vragen van abonnees regelmatig afdelingsoverstijgend zijn. 

 

wie we zoeken

We zoeken een flexibele medewerker klantenservice die onze abonnees vriendelijk en zorgvuldig te woord staat via (voornamelijk) de telefoon. In eerste instantie is dit een baan voor 18 uur per week. Als de samenwerking bevalt, is er zicht op urenuitbreiding in de loop van 2021, vanwege de pensionering van een collega. Voor deze functie zijn we op zoek naar één kandidaat.


We zoeken jou als je je herkent in dit profiel:

* Je bent enthousiast en leergierig

* Je informeert en adviseert onze abonnees vriendelijk zelfstandig en zorgvuldig

* Je bent flexibel inzetbaar en je bent in de gelegenheid bij te springen tijdens piekmomenten (of tijdens vakanties of ziekte van collega's)

* Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift

* Je bent handig met verschillende softwarepakketten

* Je bent stressbestendig

* Je bent betrokken op het nieuws

* Je bent christen en staat achter onze christelijke identiteit


wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. Het Nederlands Dagblad dankt z'n herkenbare gezicht mede aan het hechte verband van professionele teamspelers. Lijnen zijn kort en we schakelen snel. Tegelijk is het een open organisatie, voortdurend op zoek naar wat beter kan. We houden van mensen die inspiratie brengen. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. Het kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.


informatie

Informeren of reageren kan tot 1 december bij Johan Wondergem, manager Marketing en Klantcontact. Stel je vragen telefonisch: 06-53436438 of per mail: vacature@nd.nl..

Je sollicitatiebrief kun je ook sturen naar vacature@nd.nl..

Sollicitatiegesprekken hopen we te voeren op maandag 7 december, bij voorkeur coronaproof op ons kantoor in Amersfoort. 


 

--------------------------------

financial business controller

Allround financieel-economisch expert met sterke communicatieve skills!


Het Nederlands Dagblad is de kwaliteitskrant van christelijk Nederland. Journalistiek is onze missie. Betrouwbaarheid is ons grootste goed. Ook als het op betalen aankomt.

 

functieomschrijving

Als financial business controller bij het Nederlands Dagblad ben jij verantwoordelijk voor het financieel management van de organisatie. Je geeft leiding aan een team van twee personen en samen met hen zorg je voor een perfect lopende financiële administratie en bewaakt de werkwijze en procedures. Je verzorgt alle benodigde periodieke rapportages, maakt budgetten en bewaakt de kosten. Ook zorg je voor managementrapportages die ondersteunen bij de bedrijfsvoering. Je geeft financiële informatie en adviezen aan de directie en bereidt het financiële beleid voor, inclusief de jaarlijkse begroting en jaarrekening. Kennis van fiscale en pensioenzaken strekt tot aanbeveling. Je hebt te maken met diverse stakeholders, zowel intern als extern. Zo leg je onder andere namens de directie financiële verantwoording af aan de Raad van Commissarissen. In deze afwisselende en allround functie maak je onderdeel uit van het managementteam en adviseer en rapporteer je aan de directie. Het betreft een dienstverband voor 32 uur per week.


dit ben jij

Je bent een specialist in de financiële en bedrijfseconomische onderwerpen. Daarnaast heb je kijk op alle bedrijfskundige zaken die aan de orde komen in het MT. Je bent vanzelfsprekend de persoon die zorgt dat de cijfers altijd goed op orde zijn en de rekeningen op tijd worden betaald. Je bent punctueel, betrouwbaar en integer. Je hebt een servicegerichte houding met het vermogen kritisch naar zaken te kijken. Je durft relevante punten bespreekbaar te maken. Hiervoor beschik je uiteraard over sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent flexibel, kunt creatief nadenken en pakt indien nodig alle voorkomende werkzaamheden op jouw afdeling op. Goed, gedegen financieel management is waar jij voor staat. 


verdere vereisten

* je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfseconomie)

* je hebt miminaal vijf jaar relevante werkervaring

* je bent analytisch en hebt commercieel inzicht

* je bent overtuigd christenwie zijn wij

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. Het Nederlands Dagblad dankt z'n herkenbare gezicht mede aan het hechte verband van professionele teamspelers. Lijnen zijn kort en we schakelen snel. Tegelijk is het een open organisatie, voortdurend op zoek naar wat beter kan. We houden van mensen die inspiratie brengen. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. Het kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.


interesse?

Geïnteresseerd? We hebben de procedure uitbesteed aan Novicum. Op www.novicum.nl vind je een uitgebreide functiebeschrijving en kun je direct solliciteren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corina den Besten, Management Consultant bij Novicum, op telefoonnummer 06-40498994 of via corina.denbesten@novicum.nl.

 

--------------------------------


'Ik vind het fijn om samen met alle collega's en afdelingen een mooi product te maken dat dagelijks door onze lezers wordt gewaardeerd.'

AfbeeldingIngrid van de Kamp commercieel medewerker

--------------------------------

Stagelopen bij het ND?

De redactie van het Nederlands Dagblad zoekt journalisten in opleiding (vierdejaars hbo of masterstudenten) die willen bewijzen wat zij waard zijn in een professionele, christelijk betrokken journalistieke organisatie. Er zijn in de loop van het jaar stageplekken vrij op diverse deelredacties.

 

wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke titel met een lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. We maken een krant volgens ambachtelijke principes en spelregels, vanuit een christelijke levens- en wereldbeschouwing. Dat doen we in de overtuiging dat een gelovige manier van denken en kijken smaak geeft aan de journalistieke keuzes die je maakt; aan je observaties, beschrijvingen en analyses.

De redactie van de krant functioneert als een professionele, intellectuele en geestelijke werkgemeenschap; het Nederlands Dagblad dankt z’n herkenbare gezicht aan dit hechte verband van teamspelers. Het is ook een open organisatie, die voortdurend op zoek is naar jong talent, naar freelancers die iets specifieks toevoegen aan wat we in huis hebben. We houden van de reuring en inspiratie waar tijdelijke of ongeregelde voorbijgangers voor zorgen.

 

wie we zoeken

Voor stagiairs van de journalistieke vakopleidingen (hbo en academisch) biedt het Nederlands Dagblad alle ruimte om de kneepjes van het vak te leren en uit te oefenen volgens een hoge kwaliteitsstandaard en vanuit een christelijk betrokken beroepshouding. 

Je wordt bij ons serieus genomen en ingeschakeld als een volwaardige collega. Als je werk goed is, kun je dagelijks publiceren en je portfolio uitbreiden. We laten je niet zwemmen maar maken je lid van ons team, je wordt niet in een hoekje gestald maar krijgt een goede werkplek in het midden van een redactie die geen formele of informele pikorde kent. We doen ons best om onze vakbekwaamheid en ons enthousiasme met je te delen, maar we luisteren en kijken ook naar jou met de verwachting dat je ons wat hebt bij te brengen.

Meer informatie over stages bij het Nederlands Dagblad is te verkrijgen bij adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen (gillissen@nd.nl, 088 1 999 937). 

De procedure is als volgt: we ontvangen graag een sollicitatiebrief. Daarna volgt een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.  

'Journalisten van het Nederlands Dagblad zijn kritisch, maar kijken ook welwillend en met een open blik naar de wereld. Dat zorgt voor een heel prettige sfeer op de redactie.'

AfbeeldingMaurice Hoogendoorn eindredacteur bijlage Gulliver

 

--------------------------------

Vacatures (al vervuld)


Freelance DTP'er


De opmaakredactie is op zoek naar een freelance DTP'er die op wisselende momenten het team kan versterken. De opmaakredactie bestaat uit vijf mensen die de vormgeving verzorgen van het dagelijkse nieuwskatern en de verschillende weekendbijlagen. Vanwege pieken in het werk, ziekte of vakantie is af en toe extra inzet noodzakelijk, vooral in de avonduren.


wie we zoeken

We zoeken een DTP'er die vakbekwaam en geestverwant is. Kennis van InDesign, Photoshop en Illustrator is een voorwaarde. Ervaring met redactiesysteem Pubble is een pre. Wie vlot leert, ervan houdt om snel te schakelen en geen moeite heeft met werken onder druk is op onze opmaakredactie op zijn of haar plek. Wij bieden waar nodig vakkundige begeleiding en feedback en betalen een uurtarief dat gebaseerd is op de cao voor dagbladjournalisten.


wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. Ons kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.


informatie

Meer informatie over de functie: adjunct-hoofdredacteur Hugo de Bruijne (debruijne@nd.nl, of 088-1999957).

Een sollicitatiebrief met cv kun je tot uiterlijk 6 oktober 2020 sturen naar vacature@nd.nl.


------------------------


Secretaresse/gastvrouw (v/m)    

(parttime; 14 uur per week) 


Een collega vertrekt en laat een veelzijdige vacature achter: receptie, secretariaat, regelaar, sfeermaker, bureaumanager, samengevat: secretaresse/gastvrouw.


Het Nederlands Dagblad zou niet kunnen verschijnen zonder een geolied en gastvrij secretariaat. Allerlei lijnen lopen naar of beginnen bij jou. Want jij zit bij de voordeur, aan de telefoon en laat onze gasten zich welkom voelen: jij bent het visitekaartje van het ND. Daarnaast ben je onmisbaar voor de redactie. Je ondersteunt collega's, houdt roosters bij, stuurt fotografen naar hun klus, bestelt boeken voor recensenten, administreert de inzet van freelancers.

Verder heb je een scherp oog voor onze werkomgeving: je zorgt ervoor dat onze gerieflijke kantoorruimten in Amersfoort steeds van al het nodige zijn voorzien, dat de werkvloer leefbaar en representatief is. Als gastvrouw of -heer des huizes draag jij als geen ander bij aan een opgewekte en opgeruimde sfeer. 


wie we zoeken

- Je hebt ervaring met administratieve werkzaamheden en kunt prima overweg met softwarepakketten zoals Microsoft Office en Afas.

- Je werkt gestructureerd, nauwgezet en hebt oog voor een prettige, nette en aantrekkelijke werkomgeving. 

- Je bent representatief, vrolijk, communicatief vaardig, hebt oog voor mensen.

- Je bent betrokken op het nieuws.

- Je bent flexibel inzetbaar en bereid om collega's te vervangen bij ziekte.

- Je staat achter onze christelijke identiteit.


wie we zijn

Wij zijn een onbeschaamd christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet.

Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming die zich houdt aan de cao voor het Uitgeverijbedrijf. 

We bieden je een prettige werkomgeving, op loopafstand van het station in Amersfoort.


informatie

Informeren of reageren kan tot en met 23 maart 2020. Neem contact op met directiesecretaris Marien Geelhoed, bereikbaar via 088-1999903 of via vacature@nd.nl.