*

Werken bij het ND

Het Nederlands Dagblad is regelmatig op zoek naar nieuw talent dat ons team komt versterken. Zoek jij uitdagend werk in een inspirerende werkomgeving? Op deze pagina vind je onze vacatures.

Afbeelding


Het Nederlands Dagblad maakt in toenemende mate gebruik van audio als middel om journalistieke informatie over te brengen. We zijn gepokt en gemazeld in het maken van de krant in digitale en papieren vormen. Audio is voor ons een relatief nieuw terrein, waarin we een potentie zien die verder reikt dan de podcasts die we al maken. We willen professionaliseren en innoveren. Daarom zoeken we een ervaren


Audiospecialist


Het Nederlands Dagblad ziet innovatiekansen in het verspreiden van nieuws en opinies via audio. Populaire podcasts die we momenteel maken, soms in samenwerking met andere organisaties, zijn bijvoorbeeld Deze WeekGoed Werk en Dick en Daniël geloven het wel. We willen ons verder professionaliseren op dit gebied en nog meer interessante podcasts en andere, onderscheidende audioformats produceren. Daarvoor zoeken we iemand die weet hoe je je journalistieke informatie op een aantrekkelijke manier via geluid overbrengt. Een ervaren radiomaker bijvoorbeeld.


Wat ga je doen?

Als audiospecialist zet jij audio binnen het Nederlands Dagblad op de kaart. Daarvoor inventariseer je wensen en behoeften bij verschillende afdelingen binnen de organisatie (redactie, marketing en ND Zakelijk). Je maakt een audioplan waarin je deze wensen en behoeften vertaalt naar concrete ideeën en testbare vormen. 

Je werkt samen met de afdelingen kansrijke ideeën uit en lanceert deze. Verder neem je het bestaande audio-aanbod onder je hoede en tilt dit naar een hoger plan. Natuurlijk haal je je neus niet op voor het productiewerk: je organiseert, regisseert en produceert zelf kwalitatieve audiovormen die aansluiten bij het profiel van het Nederlands Dagblad.


Wie we zoeken

- Je hebt ervaring met het maken van audioproducties

- Je weet wat nodig is om podcastproducties te maken en kunt apparatuur bedienen

- Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van audio en kunt dit vertalen naar een concrete werkvorm die past bij het Nederlands Dagblad

- Je bent innovatief, communicatief en zelfstartend, hands-on en soepel in de omgang

- Je kunt prima zelfstandig werken, maar zoekt ook graag de samenwerking met anderen

- Je deelt de christelijke geloofsovertuiging van waaruit we ons werk doen


Wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. 
Het Nederlands Dagblad dankt z'n herkenbare gezicht mede aan het hechte verband van professionele teamspelers. Lijnen zijn kort en we schakelen snel. Tegelijk is het een open organisatie, voortdurend op zoek naar wat beter kan. We houden van mensen die inspiratie brengen. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming die zich houdt aan de cao voor het Uitgeverijbedrijf. Het kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.


Informatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Aarzel niet en stuur ons een motivatiebrief en cv. Reageren kan tot en met 30 oktober 2021 via vacature@nd.nl. Meer informatie kun je inwinnen bij Rinder Sekeris, directeur-uitgever of Daniël Gillissen, adjunct-hoofdredacteur. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 088- 1 999 999. 


----------

Voor alle vacatures bij het Nederlands Dagblad geldt: online screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken kan deel uitmaken van selectieprocedures.

----------


De afdeling klantenservice van het Nederlands Dagblad  zoekt een 


Medewerker klantenservice


(16 uur per week)   


Journalistiek is onze missie. Betrouwbaarheid is ons grootste goed. Juist ook in het contact met abonnees. Het Nederlands Dagblad is zuinig op zijn 25.000 abonnees. Zonder hen is er geen Nederlands Dagblad. Daarom zoeken we een medewerker klantenservice die vragen van abonnees zorgvuldig kan beantwoorden. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over de bezorging van de krant of het inloggen op de website of app. Op rustige momenten houd je je bezig met andere klantgerichte zaken. Familieberichten voer je accuraat in, je stuurt kranten na en je doet verschillende administratieve werkzaamheden. Ook denk je mee over hoe dingen beter of makkelijker zouden kunnen. Je hebt contact met collega's van de afdelingen marketing en redactie, omdat vragen van abonnees regelmatig afdelingsoverstijgend zijn.


wie we zoeken

We zoeken een flexibele medewerker klantenservice die onze abonnees vriendelijk en zorgvuldig te woord staat via (voornamelijk) de telefoon. 

We zoeken jou als je je herkent in dit profiel:
- Je bent enthousiast en leergierig.
- Je informeert en adviseert onze abonnees vriendelijk, zelfstandig en zorgvuldig. 
- Je bent flexibel inzetbaar en bent in de gelegenheid bij te springen tijdens piekmomenten (of tijdens vakanties of ziekte van collega's).
- Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
- Je bent handig met verschillende softwarepakketten.
- Je bent betrokken op het nieuws.
- Je bent christen en staat achter onze christelijke identiteit. 


wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. Het Nederlands Dagblad dankt z'n herkenbare gezicht mede aan het hechte verband van professionele teamspelers. Lijnen zijn kort en we schakelen snel. Tegelijk is het een open organisatie, voortdurend op zoek naar wat beter kan. We houden van mensen die inspiratie brengen. Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming. Het kantoor is gevestigd in Amersfoort, op loopafstand van het station.


informatie

Reageren met een motivatiebrief en cv kan tot en met 30 oktober via vacature@nd.nl. Meer informatie kun je inwinnen bij Willemijn Gort, coördinator klantenservice. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-11051314.----------

'Journalisten van het Nederlands Dagblad zijn kritisch, maar kijken ook welwillend en met een open blik naar de wereld. Dat zorgt voor een heel prettige sfeer op de redactie.'

AfbeeldingMaurice Hoogendoorn eindredacteur bijlage Gulliver


----------


Stagelopen bij het ND? 

De redactie van het Nederlands Dagblad zoekt journalisten in opleiding (vierdejaars hbo of masterstudenten) die willen bewijzen wat zij waard zijn in een professionele, christelijk betrokken journalistieke organisatie. Er zijn in de loop van het jaar stageplekken vrij op diverse deelredacties.

 

wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke titel met een lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. We maken een krant volgens ambachtelijke principes en spelregels, vanuit een christelijke levens- en wereldbeschouwing. Dat doen we in de overtuiging dat een gelovige manier van denken en kijken smaak geeft aan de journalistieke keuzes die je maakt; aan je observaties, beschrijvingen en analyses.

De redactie van de krant functioneert als een professionele, intellectuele en geestelijke werkgemeenschap; het Nederlands Dagblad dankt z’n herkenbare gezicht aan dit hechte verband van teamspelers. Het is ook een open organisatie, die voortdurend op zoek is naar jong talent, naar freelancers die iets specifieks toevoegen aan wat we in huis hebben. We houden van de reuring en inspiratie waar tijdelijke of ongeregelde voorbijgangers voor zorgen.

 

wie we zoeken

Voor stagiairs van de journalistieke vakopleidingen (hbo en academisch) biedt het Nederlands Dagblad alle ruimte om de kneepjes van het vak te leren en uit te oefenen volgens een hoge kwaliteitsstandaard en vanuit een christelijk betrokken beroepshouding. 

Je wordt bij ons serieus genomen en ingeschakeld als een volwaardige collega. Als je werk goed is, kun je dagelijks publiceren en je portfolio uitbreiden. We laten je niet zwemmen maar maken je lid van ons team, je wordt niet in een hoekje gestald maar krijgt een goede werkplek in het midden van een redactie die geen formele of informele pikorde kent. We doen ons best om onze vakbekwaamheid en ons enthousiasme met je te delen, maar we luisteren en kijken ook naar jou met de verwachting dat je ons wat hebt bij te brengen.

Meer informatie over stages bij het Nederlands Dagblad is te verkrijgen bij adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen (gillissen@nd.nl, 088 1 999 937). 

De procedure is als volgt: we ontvangen graag een sollicitatiebrief. Daarna volgt een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.


----------


'Ik vind het fijn om samen met alle collega's en afdelingen een mooi product te maken dat dagelijks door onze lezers wordt gewaardeerd.'

AfbeeldingIngrid van de Kamp commercieel medewerker


----------


Vacatures (vervuld)

De redactie van het Nederlands Dagblad  zoekt een 


Onderzoekstrainee


Het traineeship is voor een beginnende journalist, die een jaar werkervaring wil opdoen in de onderzoeksjournalistiek.   


wie we zoeken

We zoeken iemand die nieuwsgierig en onbevangen is; intelligent, sociaal en vriendelijk; moedig, gretig, punctueel en taalvaardig. Een creatieve teamspeler, die lenig kan sparren met collega's en professionele kritiek kan geven en incasseren in een sfeer van collegialiteit en geloofsverbondenheid. Je bent gedreven om abonnees en bezoekers betrouwbaar en actueel te informeren. Je hebt aantoonbaar talent voor de journalistiek, en grijpt deze kans om je in de praktijk van het vak te ontwikkelen en werkervaring in onderzoek op te doen.
Je bent korter dan drie jaar geleden (1 september 2018 of later) afgestudeerd aan een erkende journalistieke hbo- of wo-opleiding of je bent met een andere opleidingsachtergrond korter dan drie jaar werkzaam in de journalistiek. Je deelt de christelijke geloofsovertuiging van waaruit we het Nederlands Dagblad maken. In verband met de onderwerpen die wij willen onderzoeken, nodigen we journalisten met een migratieachtergrond nadrukkelijk uit om te solliciteren. 


wat we bieden

Je krijgt vanaf 1 oktober een aanstelling voor vier of vijf dagen per week bij de redactie geloof en kerk. De benoeming geldt voor een jaar met kans op een jaar verlenging. Je gaat onderzoek doen naar thema's die voor dit team relevant zijn, zoals migrantenchristenen, jongeren en hedendaagse geloofsbeleving of fincanciering van christelijke belangengroepen. Het is een voordeel als je affiniteit hebt met deze onderwerpen. Je krijgt begeleiding van een ervaren onderzoeksjournalist en werkt samen met teamleden en een datajournalist.

Dit traineeship wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Dit fonds verzorgt gedurende het jaar meerdere scholingsactiviteiten voor trainees. Met de anderen kun je ervaringen uitwisselen en een netwerk van collega-onderzoeksjournalisten opbouwen. Je komt in dienst van het Nederlands Dagblad en wordt ingeschaald als beginnend journalist volgens de cao voor Dagbladjournalisten. 


wie wij zijn

Wij zijn een schaamteloos christelijk nieuwsmedium dat geen blad voor de mond neemt. We staan in een lange traditie van degelijke, betrouwbare dagbladjournalistiek en treden open en innovatief de toekomst tegemoet. We publiceren regelmatig onderzoeksverhalen, zoals: Hoe een man twee vrouwen misbruikte en gewoon weer oudste in een kerk kon wordenNederlandse ambassade laat Afghaanse tolken in de kou staan (nominatie voor De Tegel), Steeds meer kinderen verwekt uit Deens donorzaad; onderzoek naar stemgedrag christenen en onderzoek naar seksisme in de kerk

Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijk, gezond bedrijf. Zijn identiteit leeft in de vakmensen die met liefde de website, krant en podcasts maken: gelovig en hoopvol, scherp en bedachtzaam. Naast geregeld overleg en samenwerken met collega's op een plezierige plek tegenover station Amersfoort Centraal, zijn er mogelijkheden voor thuiswerken op maat. 


informatie

Reageren met een motivatiebrief en cv kan tot en met vrijdag 16 juli 2021 via vacature@nd.nl.

De selectieprocedure vindt plaats in juli en augustus. In september vindt er een kick-off bijeenkomst plaats met de hele groep, georganiseerd door het Fonds BJP. Meer informatie kun je inwinnen bij adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen via 088 - 1 999 999.