*

Werken bij het ND

Lijkt het je leuk om bij een christelijke krant te werken? Kijk dan hier voor onze vacatures. 

 

 

Een van onze collega’s vertrekt en ze laat een veelzijdige vacature achter. 

Receptie, secretariaat, regelaar, sfeermaker, bureaumanager – samengevat:

 

Secretaresse / gastvrouw  (v/m)

(parttime-14 uur op donderdag en vrijdag)

 

Het Nederlands Dagblad zou niet kunnen verschijnen zonder een geolied en gastvrij secretariaat. Allerlei lijnen lopen naar of beginnen bij jou. Want jij zit bij de voordeur, aan de telefoon en laat onze gasten zich welkom voelen: jij bent het visitekaartje van het ND. 
Daarnaast ben je onmisbaar voor de redactie. Je ondersteunt collega’s, houdt roosters bij, stuurt fotografen naar hun klus, bestelt boeken voor recensenten, administreert de inzet van freelancers. 

 

Verder heb je een scherp oog voor onze werkomgeving: je zorgt ervoor dat onze gerieflijke, nieuwe kantoorruimten in Amersfoort steeds van al het nodige zijn voorzien, dat de werkvloer leefbaar en representatief is. Als gastvrouw of -heer des huizes draag jij als geen ander bij aan een opgewekte en opgeruimde sfeer.
 

wie we zoeken 
•  Je hebt ervaring met administratieve werkzaamheden en kunt prima overweg met softwarepakketten zoals Microsoft Office.
•  Je werkt gestructureerd, nauwgezet en hebt oog voor een prettige, nette en aantrekkelijke werkomgeving. 
•  Je bent representatief, vrolijk, communicatief vaardig, hebt oog voor mensen.
•  Je bent flexibel inzetbaar en bereid om collega’s te vervangen bij ziekte. 
•  Je staat stevig in je schoenen en durft beslist te zijn.
•  Je bent beschikbaar op donderdag en vrijdag tussen 9 en 16.30 uur en zo nodig val je in voor collega’s.
•  Je bent betrokken op het nieuws. 
•  Je staat achter onze christelijke identiteit. 

 

wie we zijn 
Wij zijn een onbeschaamd christelijke krant die geen blad voor de mond neemt. Zuinig op onze lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek, treden we open, onbevangen en innovatief de mediatoekomst tegemoet. 
Het Nederlands Dagblad wordt uitgegeven door een onafhankelijke, gezonde onderneming die zich houdt aan de cao voor het Uitgeverijbedrijf. 

 

We bieden je een prettige werkomgeving, op loopafstand van het station in Amersfoort. 

 

informatie 
Informeren of reageren kan tot en met maandag 23 maart aanstaande. 
Neem contact op met directiesecretaris Marien Geelhoed, bereikbaar via 088 – 1 999 903 of vacature@nd.nl. 

 

 

 

Stagelopen bij het ND?

De redactie van het Nederlands Dagblad zoekt journalisten in opleiding (vierdejaars hbo of masterstudenten) die willen bewijzen wat zij waard zijn in een professionele, christelijk betrokken journalistieke organisatie. Er zijn in de loop van het jaar stageplekken vrij op diverse deelredacties.

 

Wie wij zijn

Het Nederlands Dagblad is een schaamteloos christelijke titel met een lange traditie van degelijke, betrouwbare kwaliteitsjournalistiek. We maken een krant volgens ambachtelijke principes en spelregels, maar vanuit een christelijke levens- en wereldbeschouwing. Dat doen we in de overtuiging dat een gelovige manier van denken en kijken smaak geeft aan de journalistieke keuzes die je maakt; aan je observaties, beschrijvingen en analyses.

De redactie van de krant functioneert als een professionele, intellectuele en geestelijke werkgemeenschap; het Nederlands Dagblad dankt z’n herkenbare gezicht aan dit hechte verband van teamspelers. Het is ook een open organisatie, die voortdurend op zoek is naar jong talent, naar freelancers die iets specifieks toevoegen aan wat we in huis hebben. We houden van de reuring en inspiratie waar tijdelijke of ongeregelde voorbijgangers voor zorgen.

 

Wie we zoeken

Voor stagiairs van de journalistieke vakopleidingen (hbo en academisch) biedt het Nederlands Dagblad alle ruimte om de kneepjes van het vak te leren en uit te oefenen volgens een hoge kwaliteitsstandaard en vanuit een christelijk betrokken beroepshouding. Je wordt bij ons serieus genomen en ingeschakeld als een volwaardige collega. Als je werk goed is, kun je dagelijks publiceren en je portfolio uitbreiden. We laten je niet zwemmen maar maken je lid van ons team, je wordt niet in een hoekje gestald maar krijgt een goede werkplek in het midden van een redactie die geen formele of informele pikorde kent. We doen ons best om onze vakbekwaamheid en ons enthousiasme met je te delen, maar we luisteren en kijken ook naar jou met de verwachting dat je ons wat hebt bij te brengen.

Meer informatie over stages bij het Nederlands Dagblad is te verkrijgen bij adjunct-hoofdredacteur Daniël Gillissen (gillissen@nd.nl, 088 1 999 937). De procedure is als volgt: we ontvangen graag een sollicitatiebrief. Daarna volgt een kennismakingsgesprek en een meeloopdag.

 

<