Media
Afbeelding

Voor en door kinderen

Ze noemen zichzelf ‘de Moonriders’. Als het nacht is en alle mensen slapen, neemt kunstenaar Aukje Dekker de kinderen mee naar musea. Want waarom hangt daar geen kunst die gemaakt is door kinderen?

Afbeelding

Muziek voor het milieu

Sinds vijftien jaar leggen jongeren in College Tour vragen voor aan beroemde inspiratiebronnen. Na vele (inter)nationale gasten is vanavond het woord én de muziek aan de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, bekend van zijn filmmuziek voor Intouchables.

Afbeelding

Had je het maar nooit gezien

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: bewustzijn creëren rondom netvliesvervuiling.

Afbeelding

Mensen van vlees en bloed

Je zou ze in je armen willen sluiten, maar als dat niet kan, sluit je ze in je hart. Een gezin, zo alledaags en liefdevol, vechtend tegen een noodlot dat niet af te wenden lijkt.

Afbeelding

Een aanbod dat je niet af kunt slaan

Afbeelding

Onbetaalbare vriendschap

De Franse film Intouchables (2011) kent inmiddels diverse remakes in andere landen en op het toneel. Vanavond is het origineel op tv, dat op een knappe manier ontroering en humor combineert.

Afbeelding

Bekeken, maar niet gezien

Er bestaat een groot verschil tussen gezien worden en bekeken worden. In de documentaire All you see wordt hierbij stilgestaan door in te zoomen op de ervaringen van vrouwen in Nederland met een migratieachtergrond.

Afbeelding

Kelly vergat een pakketje terug te sturen en kreeg een knuffel cadeau. ‘Je bewoog me als mens’

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Kelly wordt verrast door Bol.com. Ze ontving een pakketje van de webwinkel. ‘Nee toch, ik wilde niets bestellen, maar iets retourneren. Hebben ze het nu niet begrepen?’