
In mormoons Utah wordt de Bijbel onder druk van christelijke groepen een koekje van eigen deeg
Als protest tegen steeds meer verboden boeken op scholen is er een pleidooi om de Bijbel in de ban te doen, vanwege pornografie en geweld. In de Amerikaanse staat Utah ligt ook het Book Of Mormon onder vuur.

Tim Hofman bemoeit zich met christenen, al gelooft hij zelf niet: 'Jezus lijkt me een progressieve man'
Lange tijd had presentator Tim Hofman een afkeer van gelovigen. Inmiddels is hij anders naar hen gaan kijken, ook al verzet alles in hem zich tegen geloven in God. ‘Ik lag in bed en toen dacht ik: ben ik nou aan het bidden?’

Waarom Heart Cry-evangelist Arjan Baan kritisch is op de psychologie: 'Het brengt je niet bij God'
De werkwijze van stichting Heart Cry zorgde bij betrokkenen voor langslepende mentale klachten. Arjan Baan is oprichter en directeur van Heart Cry. ‘Er zijn ook veel mensen die onze leer wél als heilzaam ervaren.’

Abraham Kuyper wilde tot actie overgaan, maar de tijd bleek er nog niet rijp voor. Toen nam hij een besluit
Abraham Kuyper was een principieel man. Toen hij zijn principes in de praktijk ging brengen, werd er geschokt gereageerd. Een geestverwant verweet hem diefstal.

Dit gezin kerkt in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland: 'Nee, we dragen geen zwarte kousen'
Het gezin van Marco en Bastine Hoogland uit Papendrecht vertelt over de Gereformeerde Gemeenten in Nederland waar ze zich alle acht thuis voelen. Ze ontkrachten graag stereotiepe beelden die leven over hun geliefde kerk.

De Lutherse Kerk in Paramaribo wil vernieuwing en groei: 'Er zijn hier te veel lege plaatsen'
De Lutherse Kerk van Paramaribo was ooit de 'kleurlingenkerk' en 'armeluiskerk'. De monumentale Maarten Lutherkerk getuigt van meer rijkdom. Door de coronacrisis is het aantal kerkgangers wel sterk afgenomen.
Laatste nieuws

Amerikaanse demonenuitdrijver begint kerk in Rotterdam: 'Ze biedt een concrete oplossing voor problemen'
De Amerikaanse voorganger Kathryn Krick (32) werd wereldwijd bekend door haar genezings- en bevrijdingsvideo’s op TikTok. Zij wil nu een nieuwe kerk planten in Rotterdam. Vijf vragen over deze beweging.

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken
De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Hoop op genezing bij dienst op Opwekking. 'Elke keer een teleurstelling als er niks gebeurt'
‘Zondagavond is altijd de genezingsdienst. Ik heb meer dan eens voor me laten bidden, elke keer met vrij weinig verwachting, maar toch hoop’, twittert Marije Roeleveld daags voor Opwekking. Geneest ze dit jaar wel?

Zwaaien met een kruis en zoeken naar verbinding. Propvol Opwekking brengt christenen bij elkaar
Terwijl de ontkerkelijking in Nederland doorzet, trekt Opwekking een recordaantal toehoorders. Waar in het kerkelijke klimaat stellingnames soms scherp zijn, vallen kerkmuren hier even weg, zeggen bezoekers.

Deze priester, gebedsgenezer en duiveluitdrijver is nu gouverneur in Nigeria. Maar geschorst als priester
De Nigeriaanse priester Hyacinth Lormen Alia heeft zijn populariteit onder meer te danken aan zijn gebedsgenezingen en duiveluitdrijvingen. Hij is sinds maandag 29 mei gouverneur van de deelstaat Benue.

Hoe de paus de Duitsers links inhaalt, en waarom 'rechts' dat ineens prachtig vindt
In oktober vindt in Rome de bisschoppensynode over ‘synodaliteit’ plaats. Het is een historische gebeurtenis, maar wie snapt eigenlijk (nog) waar het over gaat? Een uitlegverhaal met een opvallende constatering.

Nicht van Benedictus XVI weigert erfenis omdat zij dan wellicht misbruikslachtoffer geld moet betalen
Een nicht van Benedictus XVI, die tot eigen verrassing voor een deel van zijn erfenis in aanmerking komt, wil het niet hebben. Zij zou een proces wegens toedekken van seksueel misbruik door de overleden paus mee-erven.

Waarom de paus anders naar Rusland kijkt dan de rest van het Westen
De Braziliaanse president Lula en de Argentijnse paus Franciscus spraken woensdag over het Oekraïne-conflict. Hun visie op Poetin is relatief mild. Dat is te begrijpen vanuit hun Latijns-Amerikaanse context.

Catechese voor volwassenen: 'Ik was de hele dag gespannen om hiernaartoe te gaan'
Ergens in Zuid-Holland bedacht een pastoor iets nieuws: catechese voor volwassenen, waarbij elke avond met een gezamenlijke maaltijd begint. ‘Aan tafel krijg je best gauw een intieme sfeer.’

De Amsterdamse Noorderkerk die dicht moest, is nu 400 jaar oud. 'Het is een wonder dat we hier nog zijn'
De Noorderkerk in Amsterdam werd in de jaren tachtig - mede dankzij predikant Nico ter Linden - tóch niet gesloten. Wat voor gemeente is het nu? 'In de Noorder staan we op de schouders van vier eeuwen gelovigen.’

In de Aldi-kerk van Winschoten is alles gratis: 'Dit pand zien we als gebedsverhoring'
Ooit deden klanten van de Aldi er hun inkopen, nu klinkt de boodschap van het evangelie in de voormalige supermarkt in Winschoten. Sinds Evangelische Gemeente Immanuël het pand overnam, is alles er gratis.

Hoe de paus de Duitsers links inhaalt, en waarom 'rechts' dat ineens prachtig vindt
In oktober vindt in Rome de bisschoppensynode over ‘synodaliteit’ plaats. Het is een historische gebeurtenis, maar wie snapt eigenlijk (nog) waar het over gaat? Een uitlegverhaal met een opvallende constatering.

Als de priester-kunstenaar kinderen of nonnen misbruikte, wat doe je dan met zijn imposante mozaïeken?
Wat te doen als priester-kunstenaars die talloze kerken, kapellen en basilieken versierden, ineens multimisbruikers blijken te zijn? In Lourdes en Brazilië zit men ermee in de maag.

Stemrecht voor vrouwen op z'n katholieks: van besluitvorming naar besluitneming?
Vrouwen krijgen voor het eerst stemrecht op de bisschoppensynode in oktober dit jaar. Dat bepaalde paus Franciscus onlangs. Is het een revolutie, of een nietszeggend stapje vooruit? Of misschien allebei?