Politiek
Afbeelding

Adema diep door het stof. Maar hij weet niet zeker of boeren méér mest mogen blijven uitrijden

Mogen Nederlandse boeren de komende jaren nog méér mest blijven uitrijden? Ondanks alle tumult weet minister Adema dat nog steeds niet zeker. Woensdag ging hij diep door het stof in de Tweede Kamer.

Afbeelding

Wat volgt er na de komma van de excuses voor het slavernijverleden?

Een komma, geen punt, zei premier Mark Rutte over de excuses voor het slavernijverleden die hij 19 december aanbood. Maar wat volgt er precies na die komma, vroeg de Tweede Kamer zich woensdag af.

Afbeelding

Kabinet gokte en verloor in mestconflict met Brussel, maar gaat zelf over de handhaving

Het kabinet ging er voetstoots van uit dat het glasheldere afspraken met de Europese Commissie over het Nederlandse mestbeleid straffeloos kon negeren. Geen gekke gedachte, want lidstaten moeten die EU-wetten zélf handhaven.

Afbeelding

Het kabinet heeft het minimumloon flink verhoogd, 'maar dat is niet genoeg'

Dat zegt Peter Heijkoop namens alle wethouders Sociale Zaken. Heijkoop - die zelf wethouder is in Dordrecht - is vandaag één van de sprekers tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over rondkomen.

Afbeelding

Geridderde Segers vertrekt uit Kamer: 'Jouw gezicht was onbetaalbaar, daaruit straalde zoveel liefde als vader'

In haar afscheidsspeech loofde Bergkamp de manier van politiek bedrijven van Segers. ‘Het voetstuk waarop je wordt geplaatst, is terecht hoog. Burgers betrekken bij de besluitvorming is een rode draad in je werk in de Kamer.’

Afbeelding

Segers krijgt lintje bij vertrek uit Kamer na lofzang Bergkamp

Bij zijn afscheid uit de Tweede Kamer is voormalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Kamervoorzitter Vera Bergkamp roemde vooral Segers' betrokkenheid en gevoel voor humor.

Afbeelding

Hoe de VVD door de jaren heen haar liberale principes meer en meer uit het oog verloor

De VVD bestaat dinsdag 75 jaar. Van een driedelig kostuum met zakhorloge naar de vrijetijdskleding die partijleider Mark Rutte nu draagt: driekwart eeuw na de oprichting is er veel veranderd bij de liberalen.

Afbeelding

Minister Dilan Yesilgöz: 'De houding dat ik iets niet kan, heb ik afgeleerd'

Nederland is geen narcostaat, maar het gevecht tegen de drugswereld staat hoog op het prioriteitenlijstje van Dilan Yesilgöz. 'Wij gaan de strijd winnen', zegt de minister die zich een 'wandelende Instagram-post' noemt.