Politiek
Afbeelding

Het kabinet zet er een tandje bij om Nederlanders winter door te helpen: 190 euro bonus voor alle huishoudens

Het kabinet zet een tandje bij om Nederlanders de winter door te helpen. Alle huishoudens krijgen in november en december een compensatie van 190 euro per maand voor de hoge energienota. Daarnaast wordt het eerder gepresenteerde prijsplafond, dat per 1 januari geldt, royaler.

Afbeelding

Bergkamp: besluit onderzoek Arib ‘zorgvuldig en rechtmatig’

Het besluit om een onderzoek naar PvdA-Kamerlid en voormalig Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in te stellen, is zorgvuldig en rechtmatig tot stand gekomen.

Afbeelding

ChristenUnie-partijbons Piet Adema moet op zoek naar vrede met de boeren. Gaat dat lukken?

De nieuwe landbouwminister Piet Adema is een ChristenUnie-partijbons en vooral een ervaren bestuurder. Maar maakt hem dat ook de gedroomde bewindsman om vertrouwen te herwinnen bij de boeren?

Afbeelding

Piet Adema (CU) nieuwe minister van Landbouw na lange zoektocht

Oud-ChristenUnie-partijvoorzitter Piet Adema wordt de nieuwe minister van Landbouw. Hij is de opvolger van Henk Staghouwer, die een maand geleden opstapte.

Afbeelding

VVD’ers zoeken partijvoorzitter die geen applausmachine van Rutte is

De leden van de VVD kiezen deze week hun nieuwe voorzitter. Het sentiment in de grootste regeringspartij is aan het keren. Wie zijn er favoriet om partijvoorzitter te worden?

Afbeelding

Bezorgde leden op CU-congres over asieldeal: ‘Ik schaamde me dat dit mijn land is’

Om tot de asieldeal te komen, moest Gert-Jan Segers met zijn gideonsbende ‘door dilemma’s heen kruipen’, zegt de fractievoorzitter van de ChristenUnie zaterdag tijdens een ingelast partijcongres.

Afbeelding

Don Ceder (CU) ziet ‘te weinig urgentie’ bij kabinet rond Europees asielbeleid

Het kabinet toont te weinig urgentie om één Europees asielbeleid te organiseren, zei ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder zaterdag op een ingelast partijcongres in Ede.

Afbeelding

Vandaag houdt de ChristenUnie een extra ledenvergadering. Kunnen daar de plooien worden gladgestreken?

Zaterdag wordt tijdens een extra ingelaste ledenvergadering in Ede duidelijk of de ChristenUnie de onrust in de achterban over de asieldeal weet te bezweren.