Geloof
Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.

Afbeelding

Hoge kardinalen vrezen Duitse ‘twijfel en verwarring’. Maar de oosterburen bepalen de Vaticaanse agenda

Twee curiekardinalen publiceren stevige kritiek op de hervormingsgretige Duitse bisschoppen. Het is een teken van angst in Rome dat wat ten noorden van de Alpen wordt aangestoken, zich als een veenbrand zal verspreiden.

Afbeelding

The Passion 2023 wordt uitgezonden vanuit Harlingen, met publiek

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV ‘is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen’.

Afbeelding

Wat als de energierekening van de kerk explodeert? Er is een oplossing, maar die doet wel pijn

Wat doe je als kerk als de energierekening explosief stijgt? In de regio Drechtsteden en Barneveld hebben ze een oplossing bedacht, al doet die een beetje pijn na de coronacrisis.

Afbeelding

Rijk maakt vijf miljoen euro extra vrij voor levensbeschouwelijke universiteiten. ‘Dit geeft ons zekerheid’

Vier Nederlandse kleine levensbeschouwelijke universiteiten mogen vanaf 2023 rekenen op structureel vijf miljoen euro steun. De universiteiten kampen met ‘ontoereikende onderwijs- en onderzoeksbekostiging’.

Afbeelding

Boek over het kwaad voor scholen: ‘Bloeien is mooi, maar mag je ook falen?’

Groeien, beter worden, daarom draait het in het onderwijs. Mogen leerlingen ook eens mislukken?, vragen een pedagoog en theoloog. Ze schreven een boek over zonde en kwaad. ‘Af en toe moet je bij de pakken neerzitten.’

Afbeelding

Zingen, lopen of borrelen in plaats van voetbal kijken: ‘Nu ben ik er helemaal klaar mee’

Ze houden best van voetbal. Maar het WK in Qatar is een brug te ver. Esther Ocheng, Peter Breure en Wilma Wolswinkel besloten om alternatieven te organiseren. ’Ik verpest geen feestje, dat doet de FIFA zelf wel.’

Afbeelding

Niet alleen in Qatar staan christenen buitenspel; in meer deelnemende landen is geloofsvervolging

Hoe is het om een christen te zijn in WK-land Qatar? Kerken zitten er krap behuisd bij en doen aan zelfcensuur. Maar ook andere deelnemende landen aan het WK hebben boter op het hoofd.