Nederland
Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’

Afbeelding

87.500 stuks medicijnen in de afvalbak: zo gaat het ziekenhuis in Heerenveen de verspilling te lijf

Ziekenhuizen gooien enorme hoeveelheden verstrekte medicijnen ongebruikt weg. De apothekers van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen zijn succesvol in actie tegen de verspilling gekomen.

Afbeelding

Matthijs van Nieuwkerk heeft meer oog voor zichzelf dan voor de tijdgeest, en dat is hem fataal geworden

In de rubriek Net als vroeger wordt vanuit de actualiteit van nu teruggeblikt naar de actualiteit van toen. Wat hebben de medewerkers van De Wereld Draait Door en arbeiders uit de 19e eeuw gemeen?

Afbeelding

Onderzoek naar politieverslag over kopstoot-incident. Er is ‘doelbewust’ informatie achtergehouden

De Rijksrecherche begint een onderzoek naar het verslag dat de politie heeft opgemaakt van een arrestatie, waarbij de arrestant een kopstoot kreeg van een agent. Er is "doelbewust" informatie achtergehouden.

Afbeelding

Hoge Veluwe mag wolven in park niet vangen of doden

De directie van De Hoge Veluwe mag de roedel wolven die in het park leeft niet vangen of doden. De directie vroeg daar bij de provincie Gelderland toestemming voor, omdat de wolven alle moeflons doden die in het park leven.