Sport
Afbeelding

Oranje komt nog goed weg met gelijkspel

Het Nederlands elftal heeft zijn tweede wedstrijd op het WK in Qatar niet weten te winnen. Oranje stelde tegen Ecuador flink teleur (1-1) en wist op de treffer na geen doelpoging te creëren.

Afbeelding

Voor- en tegenstanders Iraans regime botsen voor WK-wedstrijd

Voor- en tegenstanders van het Iraanse regime botsten over de politieke onrust in hun land. Regeringsgezinde fans schreeuwden naar de demonstranten en pakten hun vlaggen af.

Afbeelding

Oude vedetten en vergane glorie, maar vlak Uruguay nooit uit

Uruguay speelt donderdag in groep H tegen Zuid-Korea. De ploeg is ervaren, maar teert ook ietwat op roem van vroeger. Maar met negenhonderd kilo vlees uit eigen land moet het lukken.

Afbeelding

Nederland - Senegal trekt aanzienlijk minder kijkers dan eerdere openingsduels, WK-pools wel populair

Gemiddeld zaten maandagavond 4,3 miljoen Nederlanders van 6 jaar of ouder voor de televisie. Dat is stukken minder dan de eerste wedstrijd van Oranje tijdens het vorige grote voetbaltoernooi.

Afbeelding

In de slotfase wint Oranje eerste WK-duel

Met veel moeite heeft het Nederlands elftal maandag de eerste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Senegal gewonnen.

Afbeelding

Landen zwichten voor Fifa: aanvoerders zonder OneLove-band

De aanvoerders van zeven voetbalteams, waaronder die van Nederland, spelen dit WK toch niet met een OneLove-band. De internationale voetbalbond FIFA heeft gedreigd met gele kaarten. In een gezamenlijke verklaring reageren de bonden van de landen verbolgen.

Afbeelding

Dit weten we over voetbal in Saoedi-Arabië: een Nederlands tintje en weinig WK-succes

Het voetbalelftal van Saoedi-Arabië speelt vandaag tegen Argentinië. De golfstaat kwam - ondanks inbreng van Nederlandse trainers - nooit verder dan de tweede ronde op een WK.

Afbeelding

Zorgt Senegal voor een nieuwe stunt? Na Papa Bouba Diop droomt het land van nieuw succes

Senegal is maandag de eerste tegenstander van Oranje. Het Afrikaanse land kent geen rijke WK-historie, maar door die ene goal van Papa Bouba Diop in 2002, gelooft het land in eigen kunnen.