Leven
Afbeelding

Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Duurzamer Sinterklaas vieren, hoe doe je dat? Redacteur Annelies Buit ging met vijftig euro de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Afbeelding

Beestjes en plantjes gaan ons helpen in de strijd tegen het water. Beter dan de dijken dat kunnen

Is er iets beters in de strijd tegen het water dan onze beroemde dijken? Ja, en dat begint met kleine beestjes en plantjes. Zij maken iets wat nóg beter is. En mooier. En geld oplevert.

Afbeelding

Alette heeft eekhoorns als huisdieren. ‘Elke keer als ik ze zie, ben ik weer verliefd op ze’

Honderden beeldjes, kussens, dekens, bestek en zelfs sieraden met afbeeldingen van hetzelfde dier. Het is niet moeilijk te raden dat de eekhoorn het favoriete dier is van wiskundelerares Alette Mons uit Heteren. Ze heeft ook vier levende exemplaren.

Afbeelding

Op zoek naar de avonturier in jezelf: ‘Maak elke week ruimte voor een micro-avontuur’

Groots en meeslepend leven, we willen het allemaal. Maar wie een hypotheek en een 9-tot-5-baan bezit, geeft die ambitie vaak op. Toch zouden we werk moeten maken van avontuur, vindt schrijver en onderzoeker Brigitte Ars.

Afbeelding

Timo was een jaar bestuurslid van zijn studentenvereniging. ‘Leden hebben altijd een mening over je’

Student Timo Aalberts (22) uit Amersfoort laat zien wat er in zijn telefoon staat. ‘Voordat ik ga slapen, kijk ik vaak nog een filmpje. Het kwam vaak voor dat ik in slaap viel en ‘s ochtends nog steeds iets aanstond.’

Afbeelding

Wonen in je eigen koffiezaakje; zij doen het. ‘Op zaterdagavond eten we met het gezin in de winkel’

Duurt en Griëtte Vonck wonen met hun vier kinderen Frederique, Steijn, Jort en Lauren in een huis met winkel en koffiebar in Schalkwijk, een dorpje naast Houten. ‘We hebben de koffiebar ‘Barista de dominee’ genoemd.’

Afbeelding

Op de Veluwe scharrelt het vlees van bos naar bord: ‘Jongeren weten te weinig van wild’

Hoe je ook over de consumptie van haas, ree en zwijn mocht denken, het is wel het reinste stukje biologisch vlees. ‘Deze dieren hebben hun eigen voer gezocht, zijn vrij van hormonen; wat wil je nog meer?’

Afbeelding

Jeffrey: ‘Vanwege de hogere rente heb ik ook een Franse en Spaanse rekening’

Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Vandaag vertelt Jeffrey Post, teamleider in het onderwijs. Dankzij bespaartrucs houdt hij iedere maand geld over.