Films
Afbeelding

De schurk spelen valt Ralph Fiennes zwaar. Toch doet hij het in zwartkomische horrorfilm The Menu

Hij is wereldberoemd als droogkomische hoteleigenaar en als de baas van James Bond. Maar vaker nog speelt hij enorme slechteriken, zoals Voldemort in Harry Potter en een SS-officier in Schindler’s List.

Afbeelding

In de MeToo film She Said neemt de pers het op tegen Harvey Weinstein

Hoewel Hollywood geldt als de ‘crime scene’ van #MeToo tonen filmstudio’s steeds meer interesse voor de machtige media-beweging. Al is het maar om te tonen aan de ‘deugende kant’ te staan.

Afbeelding

Wakker worden in een vreemde wereld in mysterieuze Netflixthriller 1899

De duistere en enigszins trage serie 1899 strooit zo kwistig met mysterieuze aanwijzingen dat je als kijker het spoor compleet bijster raakt. De hoge inzet is prijzenswaardig, de steeds lastiger te volgen uitwerking teleurstellend.

Afbeelding

De kleurrijke Disneyfilm Strange World waarschuwt voor een naderende ramp

Hoe maak je een film over zo’n zwaar onderwerp als de klimaatramp boeiend genoeg voor een publiek van jong en oud? Humor werkt altijd, maar botst dat niet met de ernst van de klimaatcrisis?

Afbeelding

Waarom Guillermo del Toro’s duistere, maar vriendelijke film de beste Pinocchio verfilming is

‘Het verhaal van Pinocchio is niet kapot te krijgen.’ Dat kopte deze krant toen in september de zielloze herbewerking van de Disneyanimatiefilm verscheen. Wat er mogelijk is wanneer je wel je best doet, bewijst het ijzersterke Guillermo del Toro’s Pinocchio.

Afbeelding

De film The Menu mixt scherpe satire, met horror en humor en is daardoor licht verteerbaar

Een jong stel reist naar een verlaten eiland voor een zeer exclusief culinair evenement. De beroemde chefkok Julian Slowik en zijn ‘familie’ aan koks hebben een menu samengesteld dat geen van de gasten ooit zal vergeten.

Afbeelding

Wat moet je dit weekend zien en wat moet je vermijden? Dit zijn de filmrecensies van deze week

Geloof in sprookjes en in wonderen, een koning onder een parkeerplaats, twee films in één en een onnavolgbare reis door een tjokvol brein. Dit zijn de filmrecensies van het Nederlands Dagblad van deze week.

Afbeelding

Fantastische reis door een tjokvol brein in Bardo. False Chronicle of a Handful of Truths

In Bardo gaan alle remmen van de verbeelding los in een achtbaanrit door persoonlijke herinneringen en de geschiedenis van een land. Je zou de film in één zin kunnen samenvatten. Tegelijkertijd heb je daarmee helemaal niks gezegd.