Consument
Afbeelding

Met een glimlach verkocht mijn opa vlees met water, want dat kostte een dubbeltje meer

De opa van Rinke Verkerk dacht dat we allemaal de sociaaleconomische ladder konden beklimmen zonder dat het ten koste van gemoedelijkheid en de natuur zou gaan. ‘De wereld is er echter niet mooier op geworden’.

Afbeelding

Stampotten zijn tijdloos en niet te verpesten. ‘De kleine toevoegingen maken het verschil’

Stamp- en stoofpotjes mogen misschien wat ouderwets klinken, ze zijn enorm populair geworden onder jongere generaties. De schrijvers van het boek Oma’s stamp- & stoofpotjes hebben vijftig stampotrecepten gebundeld.

Afbeelding

Koffiedrinken uit een kartonnen beker of een mok: wat is beter voor het milieu?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: koffie uit een kartonnen beker of een mok?

Afbeelding

‘Ik kan mijn beademing niet uitzetten.’ De energierekening komt voor Nicole extra hard aan

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? De gestegen energiekosten leveren spanning op bij Nicole Tromp (46) uit Huissen.

Afbeelding

Je wilt als christen heus wel duurzamer leven. Maar hoe doe je dat? ‘Ik ben nog een beginneling’

Christenen willen best iets voor het klimaat doen, maar hoe pak je dat aan? Joshua (14), Ellen (27) en Johanneke (58) vertellen welke keuzes zij maken. ‘Het doet soms pijn, want ik vind vlees lekker en ik pak graag de auto.’

Afbeelding

Marc de Groot vindt dat geld moet rollen: ‘Geld bewaren voor de zekerheid? Zonde!’

‘Mijn hele leven geef ik al makkelijk geld uit. Ik verdien nu meer dan toen ik net begon met werken, maar mijn uitgavenpatroon is net zo hard meegestegen. Veel mensen sparen omdat het hen een veilig gevoel geeft. Zonde!’

Afbeelding

Glas recyclen, heeft dat nou echt zin?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Vandaag: is het goed voor het milieu om glazen verpakkingen te gebruiken?

Afbeelding

Met dikke trui op zoek naar innovaties op energiemarkt: ‘Voorlopig zitten we er nog warmpjes bij’

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe gaat ondernemer André van Luijk (43) uit Capelle aan den IJssel daarmee om?