Consument
Afbeelding

De grootste en de kleinste kloosterbrouwer van ons land brengen samen een tripel op de markt

Kloosterbrouwerij Kleiburg brengt samen met La Trappe een nieuwe tripel op de markt: de Traditionair. De opbrengst gaat naar het Kleiklooster, dat met het geld opvang kan bieden aan enkele gezinnen.

Afbeelding

Veroorzaakt een huisdier echt net zoveel uitstoot als een dikke auto? 'De meeste impact zit in de voeding'

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: is een huisdier slecht voor het milieu?

Afbeelding

Hoe luister je nou goed? 'Echt contact is voorwaarde om ons werk goed te doen'

Écht luisteren naar de ander - je collega, die klant - brengt mooie vruchten mee. Dat is de overtuiging van luistercoach en trainer Ivo IJsselstijn. Hoe doe je dat, écht luisteren?

Afbeelding

Help je het milieu wanneer je producten met palmolie vermijdt?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: Hoe slecht is palmolie nou echt?

Afbeelding

Hoezo een loempia met pindasaus? De vernieuwde Chinees is hip en authentiek

Van Happy Garden tot Golden River en van Ni Hao tot Hong Kong; ze trokken volle zalen in de twintigste eeuw. Maar die ‘ouwe Chinees’ is op zijn retour. De oosterse keukens kregen nieuwe jasjes. En respect bovendien.

Afbeelding

Monique bespaarde met behulp van energiemaatje Marga: 'We hadden gelijk een klik'

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Monique Brosi (54) bespaarde met een gratis energiemaatje op kosten van de gemeente. ‘Ik ben heel blij met Marga.’

Afbeelding

Hoezo Franse brie en Griekse feta? In Nederland kunnen we er ook wat van!

Wij mogen er als beroemde kaaskoppen dan veel van eten, ervan weten doen we amper. Vraag de Hollander naar zijn kazen en hij komt met de goudgele. Brie, cheddar, feta en mozzarella worden aan anderen toegeschreven.

Afbeelding

Zelfstandig ondernemerschap is leren balanceren: 'De klant is koning, maar de zzp'er is minister-president'

Toen Marthe Walter (30) zes jaar geleden zzp'er werd, wist zij niet goed waar ze aan begon. Dat is nu wel anders. Ze schreef er een boek over.