Muziek
Afbeelding

'Geen liedjes met een makkelijke clou'

De Friese singer-songwriter Esther de Jong (29) maakt al eventjes muziek, maar is nog niet zo bekend. De coronatijd sloeg een deuk in haar prille carrière. Maar sinds vandaag is daar haar debuutalbum Even over leven. Indiepop waar je echt even de tijd voor moet nemen.

Afbeelding

Bach bewerkt voor saxofoon: 'Hij was iemand met eergevoel, maar was tegelijk heel bescheiden'

Naast zijn werk met het Calefax Rietkwintet houdt saxofonist Raaf Hekkema zich bezig met soloprojecten. Na zijn twee Bach-albums Partitas for Saxophone en Bach: Suites zeiden kenners van dat repertoire: ‘Leuk, maar nu de sonates nog.’

Afbeelding

Foo Fighters verwerkt rouwperiode in groots monument

Vorig jaar stierf Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins onverwachts. Niet lang daarna overleed ook de moeder van zanger Dave Grohl. Dat de teksten op het nieuwe album vol eerbetoon en verdriet staan verbaast dus niet.

Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.