Muziek
Afbeelding

Muziek bewerkt voor pianotrio alsof ze zo uit de pen van Schubert zijn gevloeid

‘Wat als Schubert zijn liederen had gecomponeerd voor zang en pianotrio?’ Die vraag hield pianist Bas Verheijen bezig. Het bracht hem ertoe een aantal liederen te bewerken voor bariton en het Atlantic Trio.

Afbeelding

Met Lecraes kerkpijn de dansvloer op

De Amerikaanse rapper Lecrae, artiestennaam van de 43-jarige Lecrae Devaughn Moore, staat aan de top van de christelijke hiphop-scene. Hij maakt van een kerkvloer vol pijn alsnog een dansvloer.

Afbeelding

Mooi eerbetoon aan componist Valentyn Silvestrov (1937)

Violist Daniel Rowland en pianist Borys Fedorov brengen een eerbetoon aan componist Valentyn Silvestrov (1937). De kleinste nuances, de geringste wendingen en de subtielste accenten laten ze tot hun recht komen.

Afbeelding

Niek Baar is geobsedeerd door een viool

Van de Efteling naar het concertpodium, met meeslepende muziek. Dat deed violist Niek Baar. Hij geeft met Obsession een visitekaartje af dat je nog lang heugt.

Afbeelding

Shocking Blue: Hongaars vuur, Haags chagrijn

De teksten van Robbie van Leeuwen en de zang van Mariska Veres gaven de klankkleur aan de Nederlandse popgroep Shocking Blue. Maar een klik hadden die twee niet, blijkt uit een nieuwe biografie van de band.

Afbeelding

Eerlijke en gevarieerde nedergospel

Als je het album Hier en Nu van zangeres Marjolein Keijzer luistert, valt meteen de gevarieerdheid en ongecompliceerd mooie zang van Keijzer op. Hier en Nu is een mooi en divers album.

Afbeelding

Mooie weerslag van twintig bijzondere concerten van Tom Petty and the Heartbreakers

Live at the Fillmore 1997 is een livealbum met hoogtepunten uit de twintig bijzondere concerten van Tom Petty and the Heartbreakers in The Fillmore, de bekendste zaal in San Francisco, in januari en februari 1997.

Afbeelding

Band Roosbeef komt met een nieuw album: ''Studio Jezus' was het wachten waard'

Roosbeef bestaat uit vier heren en zangeres en tekstschrijfster, Roos Rebergen (34). Zomer in Nederland is hun nieuwe album. ‘Niet alles is tevoren bedacht, maar we wilden wel zo veel mogelijk ‘live’ klinken.'