Economie
Afbeelding

Wie vastloopt in zijn baan, komt maar moeilijk vrij. ‘Mensen schamen zich’

Een op de vijf werknemers voelt zich opgesloten in zijn of haar baan en lukt het niet daar snel verandering in brengen. ‘Het is een taboe om over te praten’, vertelt onderzoeker Merel Feenstra-Verschure.

Afbeelding

CBS: Warmtepompen blijken vooral populair in woning

Het aantal nieuw geïnstalleerde warmtepompen is afgelopen jaar met bijna vijftig procent gestegen; er kwamen 386.000 nieuwe pompen bij, vooral bij woningen.

Afbeelding

Geen gas, wel een warmtepomp: ‘De energierekening is nu zestig euro per maand’

‘Installateurs lachten ons uit toen we offertes vroegen’, vertelt Musetta Blaauw. Ze woont met haar gezin in Groningen, in een woning uit 1907. Ze wilde ‘niet langer onderdeel van het Groningse gasprobleem’ zijn.

Afbeelding

Woningmarkt in beweging

Om te weten hoe het gaat op de woningmarkt hoeven deelnemers aan de Open Huizen Dag niet te wachten op de kwartaalcijfers van de makelaars. Er voltrekt zich een flinke omslag, merken zij, met dank aan de gestegen rente en energiekosten.

Afbeelding

Niet onze beste granen, maar beschadigd beschuit voor de kippen

Hoe kun je komen tot een prijs waarmee boeren kunnen werken in evenwicht met zichzelf en de natuur om hen heen? In oktober ontmoet u in deze rubriek vier ingewijden die daar een visie op hebben. Deze week: een boer die failliet ging en zo anders naar zijn werk ging kijken.

Afbeelding

Bank of England luidt alarmklok over Britse economie, en grijpt ongekend hard in

Uit zorg over de staat van de Britse economie gaat de centrale bank van Engeland miljarden aan Britse staatsobligaties opkopen. De regering in Londen lijkt zich geen zorgen te maken.

Afbeelding

‘Accountant moet klimaatrisico controleren’

Na de gewonnen klimaatzaak tegen Shell, richt Milieudefensie nu haar pijlen op de accountants van ‘grote vervuilers’.

Afbeelding

Het geheim van Seasogood: de tonijn was tonijnvrij, maar niemand die het doorhad

Het smaak- en geurloze witte poeder dat Wim de Laat ontwikkelde, moet de wereld veroveren als plantaardige vervanger voor dierlijke eiwitten. De ervaren nieuwe ceo van The Protein Factory moet dat waar gaan maken.