Boeken
Afbeelding

Fwd: romanrecensies Het hoedenatelier

In 1830 runt de twintigjarige, vaderloze Elise Rosen samen met moeder Charlotte en oma Anna een hoedenatelier in Kassel, Westfalen. Op een goede dag maakt ze kennis met de adellijke Sybilla von Schönhoff en er ontwikkelt zich een fijne vriendschap tussen de jonge vrouwen, ondan..

Afbeelding

Fwd: romanrecensies Bidden tussen het onkruid

De slachtingen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog komen dichtbij in Bidden tussen het onkruid, de nieuwe roman van Tara Johnson. In april 1861 ontvlucht Cassandra Kendrick het dorp Howell in Michigan (VS) en daarmee haar gewelddadige vader.

Afbeelding

De (mis)vormende jaren van Donald Trump

Boeken over het fenomeen Trump zijn er in overvloed, maar dit is een bijzonder exemplaar. Het accent ligt op de jonge Donald en de auteur is de Witte Huis-specialist van The New York Times.

Afbeelding

Er zijn christenen die moeite hebben met het Oude Testament. Om verschillende redenen. Een van de redenen is het vinden van de rode draad, waar gaat het om in al die verhalen? En hoe pas je die oude teksten toe in het moderne leven? De schrijver doet haar best om een soort gids..

Afbeelding

Wie regelmatig preekt, zal de vraag achter dit boek herkennen: heb ik er zin in? Dit boek doet een poging om die zin te zoeken, vast te houden en vooral te stimuleren.

Afbeelding

Geloof en gehoorzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, volgens dominee W.J.C. van Blijderveen van de Hersteld Hervormde Gemeente te Kruiningen. Hij komt tot die slotsom bij de behandeling van de Bergrede van Jezus in Matteüs 5 tot en met 7.

Afbeelding

De theoloog Karl Barth zei al dat we de Bijbel en de krant moeten lezen, niet slechts een van beide. Het zou de populaire definitie van moderne theologie kunnen zijn. Dat is een theologie die in het spanningsveld van kerk en moderniteit staat en geen van die wil loslaten.

Afbeelding

De prille zaadjes van het goede

‘Optimisme zonder hoop’ karakteriseert onze tijd, stelt filosoof Sander Griffioen. We leven voor huiselijk geluk aangevuld met relaxte weekenden en vakanties, maar missen een groter, betekenisgevend verhaal.