WIl je een week uitwaaien, alleen, met familie of met vrienden? Of de best bewaarde, geheime plekjes van de Canarische Eilanden ontdekken? Ga dan mee met De Eendracht van 27 januari tot en met 3 februari.

De zeilreis begint op zaterdag 27 januari in Las Palmas en afhankelijk van het weer en de wind wordt een route gekozen. Het zeilen wordt afgewisseld met het bezoeken van een eiland. 

De normale prijs voor deze zeilreis is € 995,-- per persoon. Jongeren tot en met 25 jaar krijgen 50% korting op deze prijs.  Lezers van het Nederlands Dagblad ontvangen maar liefst € 100,-- korting en betalen slechts € 895,--. Gebruik bij het aanmelden de volgende reiscode: ND2018. 
De vlucht van en naar Las Palmas is niet bij deze prijs inbegrepen. 

Schrijf je hier in voor deze prachtige reis

Zeilen met De Eendracht 
Tijdens deze zeilreis bezoekt u de best bewaarde geheime plekjes van de Canarische Eilanden. Actief zeilen wordt afgewisseld met excursies op verschillende eilanden. Zeilervaring is niet vereist, de professionele bemanning leert u graag alles over het reilen en zeilen aan boord. 

Er zijn twee vaarroutes mogelijk. Afhankelijk van het weer en de wind zullen wij aan boord beslissen welke route er gevaren zal worden. Oostelijke route: Bezoek aan Lanzarote en Fuerteventura Westelijke route: Bezoek aan El Hierro en La Gomera of La Palma.

Faciliteiten aan boord
Het verblijf is op basis van volpension, in een twee- of vierpersoonshut. In de hut is warm en koud stromend water, airconditioning, voldoende kastruimte , een waslijn en een patrijspoort. Douches en toiletten bevinden zich vlakbij de hut, op de gang, en zijn in ieder compartiment aanwezig. Aan boord is een gezamenlijke binnenruimte; het dagverblijf. Dit is de huiskamer van het schip waar met elkaar wordt gegeten, gelachen en bijgepraat. Verder is er voldoende ruimte aan dek om te genieten van de rust, de zon of om even relaxt een boek te lezen.

Wat kun je verwachten?
In de haven van Las Palmas op Gran Canaria stapt u aan boord en wordt u welkom geheten door de bemanning. Tijdens deze groepsvakantie wordt u ingedeeld in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af. Actief zeilen, hijsen, strijken, overstag en trimmen, zijn een aantal activiteiten waar u mee aan de slag gaat. Ook staat u zelf achter het stuurwiel, op de uitkijk en helpt u met navigeren. Ook assisteren in en rond de kombuis en kleine schoonmaakwerkzaamheden horen erbij.

Voor de geïnteresseerden is een rondleiding en uitleg in de machinekamer een mogelijkheid. Het zeilen wordt overdag en 's nachts afgewisseld met eilandbezoeken. De vaarroute ligt vast, maar is afhankelijk van het weer en vooral de wind. Mocht het zo zijn dat de wind totaal uit de 'verkeerde' hoek komt dan wordt het programma aangepast.

Naast Gran Canaria, worden er tijdens deze vakantie in ieder geval nog twee eilanden bezocht, waar u de mogelijkheid heeft om de benen te strekken en een excursie kunt maken. Wij kunnen assisteren bij de organisatie van de excursies en bieden graag onze contacten aan op de diverse eilanden.

Crew
De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar de Eendracht wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Er zijn minimaal 15 bemanningsleden aan boord.

Begeleiding door Nederlands Dagblad
De ervaren zeilers Ben en Greetje Gort zullen namens het Nederlands Dagblad deze zeilreis begeleiden. 

Data en tijden
Zaterdag 27 januari kun je vanaf 16.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur inchecken.
Uitchecken: zaterdag 3 februari 12.00 uur. 

Bekijk hier het volledige programma van deze zeilreis

Deze reis is inclusief:

 • Verblijf in een 2- of 4 persoonshut, inclusief beddengoed.
  Er zijn 7 x twee persoonshutten, 6 x vier persoonshutten, in totaal 34 plaatsen, beschikbaar. 
 • Welkomstpakket
 • Volpension
 • Vaarkosten zoals motoruren, liggelden aan de kade of ankerplaats, overige havenkosten
 • Onbeperkt koffie, thee en fruit
 • Professionele bemanning

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • Transfer van en naar het schip
 • Eventuele excursies tijdens de reis
 • Drankjes en souvenirs, zijn aan boord te koop tegen contante betaling

Inschrijven
Schrijf je hier in en gebruik reiscode ND2018

Reisvoorbereiding
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Zeker als zeilen helemaal nieuw voor je is. De juiste voorbereiding en goede informatie zijn van belang. Een geldig paspoort of ID-kaart is verplicht. Denk hierbij aan een paklijst, informatie over verzekeringen (zeezeilen inbegrepen) maar ook informatie over de bereikbaarheid, want op zee is er geen mobiel bereik en geen internet beschikbaar.

Gezondheid en verklaring
Iedereen tussen de 15 en 80 jaar en zich fit genoeg voelt om te varen, mag meezeilen op de Eendracht. Voorafgaand aan de reis vragen wij iedereen een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze wordt door een scheepsarts beoordeeld. De verklaringen worden vertrouwelijk behandeld en na de reis vernietigd.

Verzekering
Stichting Zeilschip Eendracht heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor iedereen die meevaart. Alle gasten die meevaren zijn verplicht een reisverzekering af te sluiten. Let hierbij goed op dat zeezeilen hierin opgenomen is. 

Algemene voorwaarden
Op alle reizen zijn de algemene voorwaarden van Stichting Zeilschip Eendracht van toepassing.