Denise Speelman tot Miss Nederland 2020 gekozen

Nieuws
Denise Speelman is de nieuwe Miss Nederland. De 22-jarige Groningse kreeg van de jury de voorkeur boven de negen andere finalisten tijdens een ceremonie in Hilversum. Speelman kreeg de bekende met kristallen ingelegde kroon van de winnares van vorig jaar, Sharon Pieksma.
anp
maandag 31 augustus 2020 om 23:53
Afbeelding
beeld anp

“Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik ben heel blij”, stamelde de winnares nadat Kim Kötter, de Miss Nederland van 2002, haar naam had genoemd. De strijd ging aan het einde tussen haar en de 20-jarige Sophie Alink, die genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Denise Speelman won in 2014 al de titel Miss Noord Nederland en verhuisde daarna naar Amsterdam. Ze hoopt met haar deelname in elk geval de discussie te openen over eetstoornissen. Het model heeft in het verleden zelf te maken gehad met een eetstoornis.

Door haar overwinning mag Speelman Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing. Al sinds de jaren 30 vindt de missverkiezing jaarlijks plaats, destijds werd de winnares Miss Holland genoemd

De jury bestond dit jaar uit onder anderen William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, Viktor Brand en Sharon Pieksma.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Iron Maiden komt in 2023 naar Ziggo Dome

De Britse heavymetalband Iron Maiden heeft een Europese tournee aangekondigd voor de zomer van 2023. De groep rond frontman Bruce Dickinson zal ook een show geven in de Ziggo Dome op 11 juli. Dat heeft concertorganisator MOJO donderdag gemeld.

Afbeelding

Lukas O. besluit te zwijgen na aanhouding vriend in Mallorcazaak

De onverwachte aanhouding van verdachte Martijn T. (20) tijdens de derde zittingsdag van de Mallorcazaak, leidt ertoe dat zijn goede vriend en medeverdachte Lukas O. (19) niets meer wil verklaren tijdens de inhoudelijke behandeling. De geschrokken O.

Afbeelding

Belgische premier: top met 44 landen toont isolement Rusland

De bijeenkomst van de leiders van 44 Europese landen donderdag toont hoezeer Rusland alleen staat, zegt de Belgische premier Alexander De Croo. Alleen de leiders van Rusland en zijn bondgenoot Belarus zijn niet welkom in Praag.

Afbeelding

Shell onderuit in rode AEX na tegenvallende handelsupdate

Een flinke koersdaling van olie- en gasconcern Shell zorgde donderdag voor druk op de Amsterdamse AEX-index die in het rood stond. Shell kwam met een handelsupdate over het derde kwartaal die volgens analisten zwak was.

Afbeelding

17-jarige jongen gewond bij explosie in Utrecht

Bij een explosie in Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige jongen uit Almere gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie donderdag.

Afbeelding

Van der Burg roept gemeenten opnieuw op meer opvang te regelen

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) stuurt donderdag alle gemeenten een brief ‘met het verzoek om bij te dragen aan het bieden van voldoende plekken voor minderjarige asielaanvragers met begeleiding’.