Italië verlengt noodtoestand vanwege corona tot half oktober

Nieuws
Italië verlengt de noodtoestand vanwege het coronavirus tot 15 oktober. Het parlement ging woensdag akkoord met een voorstel van de regering.
anp
woensdag 29 juli 2020 om 14:20
Afbeelding
beeld anp
anp

Door de noodtoestand kunnen onder andere sneller beslissingen worden genomen in de strijd tegen het coronavirus. Er komt meer geld beschikbaar voor speciale maatregelen en regionale autoriteiten krijgen meer bevoegdheden om in te grijpen.

Italië was het eerste Europese land dat door corona werd getroffen en riep in januari de noodtoestand voor een half jaar uit. Die verloopt donderdag.

“Jammer genoeg is de pandemie nog niet helemaal over, hoewel de effecten meer onder controle zijn en regionaal begrensd”, aldus premier Giuseppe Conte.

Een tijdlang was Italië de Europese brandhaard van de corona-uitbraak met overvolle ziekenhuizen en massale sterfte, vooral in plaatsen in het noorden. Tot nu toe telde het land ruim 35.100 coronadoden. Van de ruim 246.000 personen die besmet raakten, zijn er bijna 200.000 weer hersteld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.