Gratin met chips

Varia
2 preistengels in brede ringen gesneden
Marco Bosmans
zaterdag 4 juli 2020 om 03:00
Afbeelding
beeld Boerderij Chips

5 aardappels voorgekookt en in plakken van 1 cm gesneden

120 gr Emmentaler (geraspt)

400 ml melk

2 el bloem

2 el boter

1 tl mosterd

peper en zout

50 gr Boerderij Chips

2 à 3 personen

Verwarm de oven voor op 180°C en smelt de boter in een steelpan. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer tot een geheel en laat dit op het vuur garen tot een koekjesgeur ontstaat. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren met de garde. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Zodra alle melk is toegevoegd doe je de mosterd en kaas erbij en breng je het geheel op smaak met peper en zout.

Kook de prei 2 minuten in kokend water, afgieten en laten uitlekken. Vet een ovenschaal in met olie of boter en ga stapelen; onderop de gekookte aardappels dakpansgewijs, daarop de prei en daarna de kaassaus. Garneer de schotel met gebroken chips en bak het gerecht in circa 10 minuten goudbruin.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: bestuurders grote bedrijven rekenen op milde recessie

Een recessie lijkt onafwendbaar voor de wereldeconomie. Bijna negen op de tien bestuurders van ‘s werelds grootste bedrijven verwachten dat de wereldeconomie binnen nu en een jaar in een recessie valt.

Afbeelding

Hof in België schrapt uitleveringsverbod Iraanse terrorist

Een Belgische rechtbank heeft voorlopig een streep gehaald door het verbod een wegens terrorisme veroordeelde Iraniër uit te leveren aan Iran.

Afbeelding

Twitter grote winnaar op Wall Street na ommezwaai Musk

Twitter heeft dinsdag een grote koerssprong gemaakt op Wall Street omdat Elon Musk het bedrijf toch wil overnemen. Beleggers reageerden enthousiast, maar het nieuws was eerst alleen nog gebaseerd op een onbevestigd bericht.

Afbeelding

Rapport: NL-Alert om overbelaste 112 tijdens storm kwam laat

Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat er een NL-Alert werd verstuurd toen eerder dit jaar het alarmnummer 112 overbelast raakte tijdens storm Eunice.

Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.

Afbeelding

Piloten Lufthansa-dochter Eurowings gaan donderdag staken

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings willen donderdag gaan staken. Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen ze op die manier aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden.