Bob Dylan scoort Brits record met nieuwe album

Nieuws
Ook in de Britse albumlijst is Bob Dylan deze week binnengekomen op de eerste plek met zijn nieuwe album Rough and Rowdy Ways. Deze negende keer bovenaan de albumlijst levert hem een record op, meldt samensteller Official Charts Company vrijdag.
anp
vrijdag 26 juni 2020 om 19:24
Afbeelding
beeld anp
anp

De 79-jarige zanger is de oudste artiest ooit die de albumlijst aanvoert met nieuw eigen materiaal. Die eer stond voorheen op naam van Paul Simon, die in 2016 op 74-jarige leeftijd op de eerste plek stond met Stranger To Stranger. Ook is Dylan dankzij zijn negende nummer 1 de oudste mannelijke solo-artiest bovenaan de charts.

Ook in andere landen scoort Rough and Rowdy Ways, Dylans eerste album met origineel werk in acht jaar tijd. In Nederland kwam zijn 39e studioplaat ook binnen op de eerste plaats, de derde keer dat hij die positie wist te bekleden. In Duitsland leverde het de zanger zijn eerste nummer 1-notering op.

Het is nu afwachten hoe de Amerikaan het doet in eigen land. De plaat wordt volgende week pas verwacht in de Billboard 200. Naar verwachting scoort de zanger ook daar de eerste plaats, een positie die hij al meermaals wist te behalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden geeft geheime informatie over oorsprong coronavirus vrij

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een wet ondertekend waarmee zo veel mogelijk geheime informatie over de oorsprong van het coronavirus wordt vrijgegeven. Informatie die de nationale veiligheid kan schaden, zal volgens de president geheim blijven.

Afbeelding

Steunbetuiging met tractoren bij gevangenis voor shovelchauffeur

Een groep demonstranten heeft maandagavond met tractoren actie gevoerd bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn. De actie was bedoeld als steunbetuiging aan shovelbestuurder Johan R. die daar zou verblijven.

Afbeelding

EU-ministers naar Tunesië om instorten af te wenden

De Europese Unie stuurt twee buitenlandministers naar Tunesië om te voorkomen dat het land in chaos ten onder gaat en grote groepen mensen hun heil in Europa zoeken. De toestand in het Noord-Afrikaanse land is 'heel, heel gevaarlijk', zegt buitenlandchef Josep Borrell.

Afbeelding

Automobilist overleden door aanrijding met vrachtauto Grijpskerke

Een 39-jarige automobilist uit Veere is maandag overleden door een frontale aanrijding met een vrachtauto op de Hondegemsweg in Grijpskerke (Zeeland).

Afbeelding

Vakbond: Britse oliewerkers boorplatformen Noordzee gaan staken

Britse werknemers op olie- en gasboorplatformen in de Noordzee gaan staken voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Dat maakte de vakbond Unite bekend. Volgens de bond zullen ongeveer 1400 leden meedoen aan de acties die plaatsvinden tussen maart en juni.

Afbeelding

Hoofdkwartier innovatiefonds NAVO komt in Nederland

Het hoofdkwartier van een nieuw innovatiefonds van de NAVO (NIF) komt in Nederland te staan. Dat heeft het bondgenootschap maandag bekendgemaakt. Waar het investeringskantoor wordt gevestigd en hoeveel mensen er komen te werken, is nog niet bekend.