Remkes laat toch korte demonstratie op Malieveld toe

Nieuws
Burgemeester van Den Haag Johan Remkes heeft zondag toch een korte demonstratie op het Malieveld toegestaan. Een woordvoerder van de burgemeester meldt dat aangezien sprake was van een groep van een paar honderd mensen, er voldoende ruimte zou zijn op het Malieveld om genoeg afstand te kunnen bewaren.
anp
zondag 21 juni 2020 om 13:55
Afbeelding
beeld anp
anp

Vrijdag besloot Remkes nog een voor zondag geplande demonstratie op het Malieveld van de groep Virus Waanzin te verbieden, nadat was gebleken dat er tienduizend bezoekers werden verwacht. Dat maakte het volgens de gemeente heel moeilijk om nog 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook zou het zorgen voor een “vrees voor wanordelijkheden”, aldus de gemeente.

Zondag kwamen er toch verschillende betogers naar het Malieveld. En aangezien dat gaat om slechts een paar honderd mensen, zou er dus meer ruimte zijn om 1,5 meter afstand te bewaren. “De burgemeester heeft daarom toestemming gegeven voor een korte demonstratie”, aldus de woordvoerder. Remkes gaf het groene licht omstreeks 13.00 uur. De demonstratie moest om 13.30 uur zijn afgelopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte na beraad: kabinet wil verbeteringen op grote dossiers

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

Afbeelding

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen.

Afbeelding

CDA: geef kolencentrales nieuw leven in energietransitie

Het kabinet moet de vier kolencentrales ook na 2030, wanneer het stoken van kolen voor stroom wordt verboden, gebruiken voor het opwekken van energie, vindt het CDA. De locaties 'mogen niet verloren gaan', zegt Kamerlid Henri Bontenbal.

Afbeelding

Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken.

Afbeelding

Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een 'emotionele stoornis', maakte politiechef John Drake dinsdag bekend.