VS willen dat Israël banden met China fors beknot

Nieuws
De Verenigde Staten willen dat Israël een minder nauwe band met China onderhoudt. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, maakte dat duidelijk tijdens een kort bezoek aan Israël, melden Israëlische media. Israël zou zijn economische banden fors moeten beknotten.
anp
woensdag 13 mei 2020 om 16:46
Afbeelding
beeld anp
anp

De Amerikanen willen niet dat landen te afhankelijk worden van de communistische dictatuur. Ook de VS zelf zijn bezig hun band met de Chinezen te herzien. De Amerikaanse president Donald Trump en Pompeo halen herhaaldelijk uit naar het regime in Peking, de laatste tijd ook over de Chinese oorsprong van het coronavirus. In Jeruzalem verweet Pompeo China opnieuw dat het land informatie over de uitbraak achterhoudt.

Het bezoek van Pompeo aan Israël is de eerste buitenlandse reis van de bewindsman sinds maart. De minister verklaarde dat vaart moet worden gezet achter de omstreden ‘vredesvisie’ van Trump voor Israël en de Palestijnen. De Palestijnen verwezen dat plan uit januari meteen naar de prullenmand.

Pompeo besprak het Trump-voorstel voor het Midden-Oosten met het nieuwe dubbele leiderschap van Israël: Benjamin Netanyahu en diens coalitiepartner Benny Gantz. Zij gaan elkaar om de 1,5 jaar aflossen als premier. De nieuwe regering wordt donderdag beëdigd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jaar cel geëist tegen plunderende politieagente in Paramaribo

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft donderdag een jaar celstraf geëist tegen politieagente Edith R., tijdens een speciale zitting voor de plunderaars van 17 februari. Tegen haar partner Guillermo B.

Afbeelding

'Blade runner' Oscar Pistorius komt mogelijk vervroegd vrij

De Zuid-Afrikaanse hardloper Oscar Pistorius krijgt mogelijk vrijdag al te horen of hij vervroegd vrijkomt. 'Blade runner' zoals de bijnaam van de gehandicapte sporter luidt, werd in 2017 veroordeeld voor het doodschieten van zijn vriendin.

Afbeelding

Nieuwe autoriteit geeft eerste adviezen natuurplannen provincies

De Ecologische Autoriteit (EA) presenteert vrijdag de eerste vier adviezen over de plannen van provincies voor beschermde natuur. De organisatie is ingesteld door het kabinet, met het doel om onafhankelijk de plannen te beoordelen die provincies hebben met hun natuurgebieden.

Afbeelding

Miljoenenmetro naar strand Hoek van Holland gaat vrijdag rijden

Reizigers kunnen vanaf vrijdagmorgen 09.00 uur gebruik gaan maken van ook het laatste stukje van metrolijn B, de spoorverbinding tussen Rotterdam en station Hoek van Holland Strand.

Afbeelding

Trump gaat zichzelf dinsdag aangeven zegt advocaat

Volgens een van zijn advocaten zal voormalig president Donald Trump zichzelf dinsdag aangeven voor voorgeleiding in verband met de aanklacht tegen hem in een rechtbank in Manhattan. Dit schrijft The New York Times.

Afbeelding

Republikeinen scharen zich achter Trump na aanklacht

Republikeinse bondgenoten en rivalen van Donald Trump hebben donderdag de aanklacht tegen de voormalige Amerikaanse president aan de kaak gesteld als een politiek gemotiveerde poging om zijn presidentskandidatuur in 2024 te laten ontsporen.