Moskeeën bezinnen zich op ‘intelligente’ heropening

Nieuws
De islamitische gebedshuizen bereiden zich voor op heropening. De moskeeën Centrum de Middenweg in Rotterdam en de Blauwe Moskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart denken samen na hoe ze “de intelligente opening vorm zullen gaan geven”.
anp
zaterdag 9 mei 2020 om 15:04
Afbeelding
beeld anp
anp

Dat zal in elk geval gefaseerd gebeuren, meldden ze zaterdag. Beide gebedshuizen gaan 1 juli open. Dan mogen de kerken en moskeeën maximaal honderd mensen toelaten, nu ligt de grens bij dertig.

De Rotterdamse en Amsterdamse moskee willen op vrijdagen twee diensten houden, met het maximale aantal van honderd bezoekers per dienst. “Het is nooit gebeurd dat er moskeeën zijn die twee keer een dienst organiseren op de vrijdag”, zegt een woordvoerder hierover.

App

De moskeeën zijn ook bezig met het ontwikkelen van een app voor de registratie van bezoekers en het toewijzen van een gebedsplek.

“De gebedsplekken zullen conform de richtlijnen worden afgeplakt en wij vragen onze bezoekers hun eigen gebedskleedje mee te nemen. De sanitaire ruimtes - waar de wassing wordt verricht - blijven uit voorzorg gesloten”.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

Afbeelding

Spanningen in Duitse stad Leipzig op linkse demonstratiedag Tag X

Op 'Tag X', een extreemlinkse protestdag, staan demonstranten in de Duitse stad Leipzig tegenover de politie, die in groten getale is uitgerukt. Er zijn vuurwerk en stenen naar de politie gegooid.

Afbeelding

Biden ondertekent wet over verhoging schuldenplafond

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de wet ondertekend over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Na weken onderhandelen en gekibbel werd het wetsvoorstel donderdag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

Afbeelding

KNVB-bestuurder De Jong: wij gaan het WK binnenhalen

Gijs de Jong is vol vertrouwen dat Nederland over vier jaar samen met Duitsland en België het WK vrouwenvoetbal mag organiseren. De secretaris-generaal van de KNVB keek met een goed gevoel terug op de organisatie van de Champions League-finale tussen FC Barcelona en VfL Wolfsbu..