Spanje verplicht mondkapjes in openbaar vervoer

Nieuws
Spanje gaat mondkapjes in het openbaar vervoer vanaf maandag verplicht stellen om een nieuwe golf van coronavirusinfecties te voorkomen nu de lockdown-regels beetje bij beetje worden versoepeld. Dat heeft premier Pedro Sánchez zaterdag gezegd.
anp
zaterdag 2 mei 2020 om 15:28
Afbeelding
beeld anp

De regering van Madrid heeft tot nu toe “sterk aanbevolen” om mondkapjes te dragen. De autoriteiten zullen vanaf maandag zes miljoen stuks over het land verspreiden en nog eens zeven miljoen aan de lokale autoriteiten leveren.

De regering-Sánchez meldde dinsdag dat Spanje de lockdownregels gaat versoepelen. Zo kunnen vanaf zaterdag vele Spanjaarden weer naar buiten gaan om te fietsen, hardlopen of een andere sport te beoefenen. Het is voor het eerst dat buiten sporten weer is toegestaan sinds zeven weken geleden een strikte lockdown werd afgekondigd vanwege de coronapandemie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amateurclubs verplaatsen massaal wedstrijden wegens Oranje

Amateurclubs in het voetbal hebben massaal hun wedstrijden van zaterdag vervroegd. Oranje treedt zaterdag op het WK in Qatar aan tegen de Verenigde Staten en die wedstrijd begint om 16.00 uur. Rond die tijd staan er normaal gesproken veel wedstrijden gepland.

Afbeelding

Man in Eindhoven overleden aan gevolgen mishandeling

Een 54-jarige Italiaanse man die vorige week zwaargewond werd gevonden in een woning aan de Bakkerstraat in Eindhoven, is aan zijn verwondingen overleden. Wat de man in die woning deed en wat daar is gebeurd, is niet duidelijk, maakte de politie donderdag bekend.

Afbeelding

Zuid-Afrikaanse president overweegt aftreden na schandaal

De top van het in Zuid-Afrika regerende Afrikaans Nationaal Congres (ANC) komt donderdagavond bijeen om een onderzoeksrapport te bespreken naar wat de affaire Phala Phala-boerderij wordt genoemd.

Afbeelding

Politie: enkele arrestaties bij boerenprotest Zwolle

Zeker twee mensen zijn opgepakt bij het begin van een demonstratie van boeren voor het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. Volgens de politie belemmerden ze agenten om hun werk te doen en luisterden ze niet naar opdrachten van de agenten.

Afbeelding

Twee mannen gepakt voor rellen in Amsterdam na WK-zege Marokko

Twee mannen zijn in Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen op het Mercatorplein na de zege van Marokko afgelopen zondag op het WK-voetbal. De twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar worden verdacht voor opruiing en openlijke geweldpleging, meldt de politie.

Afbeelding

Groei luchtvaart zet door, veel vraag voor komende maanden

De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend.