Wereldbank en IMF vragen om schuldhulp voor arme landen

Nieuws
De Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds willen dat arme landen voorlopig geen schulden hoeven af te betalen. De twee organisaties vragen de G20-landen om die stap te zetten, zodat de armste landen niet in de financiële problemen komen vanwege de gevolgen van de coronacrisis.
anp
woensdag 25 maart 2020 om 16:22
Afbeelding
beeld anp
anp

De hulp moet er vooral komen voor zogeheten IDA-landen. Dat zijn landen die worden bediend door de International Development Association (IDA), het deel van de Wereldbank dat zich op de armste landen richt. Momenteel zijn dat er 77, waar volgens de organisaties een kwart van de wereldbevolking woont. Als wordt gekeken naar het deel van de wereldbevolking dat in extreme armoede leeft, woont zelfs twee derde in die landen.

De IDA-landen zijn met name Afrikaanse en Aziatische landen. In Europa vallen Kosovo en Moldavië onder die groep arme landen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Groningen verbiedt bezit voorwerpen die wapen kunnen zijn

In de gemeente Groningen geldt vanaf 1 maart een verbod op het dragen van messen en andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden, meldt de gemeente vrijdag. Hiermee beoogt de gemeente dat minder mensen slachtoffer worden van geweld met wapens.

Afbeelding

Bloomberg: Disney-films straks niet meer alleen naar Disney+

Disney overweegt meer van zijn films en tv-series aan concurrerende media te verkopen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Daarmee zou het entertainmentconcern van zijn strategie afstappen om eigen films en series alleen op de eigen platforms Disney+ en Hulu aan..

Afbeelding

Bloomberg: Google steekt 400 miljoen in AI-bedrijf Anthropic

Google heeft bijna 400 miljoen dollar (370 miljoen euro) geïnvesteerd in de start-up Anthropic, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Levenslanggestrafte krijgt een jaar extra voor re-integratie

Mensen die tot levenslang veroordeeld zijn en mogen werken aan een mogelijke terugkeer in de samenleving krijgen voor hun re-integratie langer de tijd. Dat heeft minister Franc Weerwind besloten na een advies. Dat betekent wel dat ze pas een jaar later echt vrij kunnen komen.

Afbeelding

Frankrijk en Italië leveren luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne

Frankrijk en Italië gaan in het voorjaar gezamenlijk een luchtverdedigingssysteem aan Oekraïne leveren. 'Hiermee kan Oekraïne zich verdedigen tegen Russische drones, raketten en vliegtuigaanvallen', meldde de Franse minister van Defensie Sébastien Lecornu na een telefoongesprek..

Afbeelding

EU-landen akkoord over nieuw prijsplafond voor Russische olie

EU-lidstaten hebben een akkoord bereikt over het instellen van een prijsplafond voor geraffineerde olieproducten uit Rusland. De Europese Commissie had een voorstel hierover ingediend vanwege de oorlog in Oekraïne.