Wereldbank verruimt steunpakket coronavirus

Nieuws
De Wereldbank heeft zijn steunpakket om de coronacrisis aan te pakken verhoogd. De organisatie is bereid nog eens 2 miljard dollar vrij te spelen bovenop de 12 miljard dollar aan steun die al was toegezegd. Het extra geld komt van fondsen van de International Finance Corporation, de kredietverstrekker aan de particuliere sector van de Wereldbank.
anp
dinsdag 17 maart 2020 om 21:25
Afbeelding
beeld anp
anp

De hulp is bedoeld ter ondersteuning van de industrie en werknemers die door het virus zijn getroffen. De noodsteun zal worden verdeeld op basis van een beoordeling van verzoeken, zo werd eerder gemeld. De Wereldbank meldde niet welke landen om hulp hebben gevraagd. De internationale bank verstrekt leningen aan met name armere landen.

Het herziene plan komt op het moment dat overheden en centrale banken meer noodmaatregelen nemen om de economie te ondersteunen. Ook proberen zij verdere instabiliteit op de financiële markten te voorkomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VN-topman bezorgd over geweldsspiraal Israël, VS bieden hulp aan

VN-topman Antonío Guterres veroordeelt de aanval op mensen bij een synagoge in Oost-Jeruzalem met klem. Ook landen als de VS, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun afschuw uitgesproken.

Afbeelding

Goldman Sachs verlaagt beloning topman met 30 procent

Zakenbank Goldman Sachs heeft de beloning voor topman David Solomon met 30 procent verlaagd. Hij ontvangt nu 'slechts' 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) voor zijn prestaties in 2022.

Afbeelding

Rutte en Schippers halen uit naar combinatie PvdA-GroenLinks

De VVD-top haalt in aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten uit naar de combinatie van PvdA en GroenLinks die straks in de Eerste Kamer één fractie gaat vormen.

Afbeelding

'Big tech' wint weer op Wall Street door optimisme over inflatie

De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan, waarbij vooral de aandelen van grote techbedrijven gewild waren. Na nieuwe cijfers die wijzen op afkoelende inflatie wonnen grote techfondsen als Amazon, Apple, Google-moeder Alphabet en Facebook-eigenaar Met..

Afbeelding

McDaniel herkozen als voorzitter Republikeinse Partij VS

Ronna McDaniel is herkozen als voorzitter van de Amerikaanse Republikeinse partij, meldt The Washington Post. Ondanks magere verkiezingsresultaten mag de 49-jarige politica de partij van oud-president Donald Trump voor een vierde tweejarige termijn leiden.

Afbeelding

Noorwegen vindt 'substantiële' hoeveelheid metalen in zeebodem

Onderzoekers in Noorwegen hebben een 'substantiële' hoeveelheid metalen en mineralen in zee gevonden. Het gaat om grondstoffen als koper, kobalt maar ook zeldzame aardmetalen die in de bodem van het Noorse continentaal plat liggen.