Parijs verbiedt evenementen van 5000 mensen in afgesloten ruimten

Nieuws
De Franse minister van Gezondheid, Olivier Véran, heeft bijeenkomsten van meer dan 5000 mensen in afgesloten ruimten verboden als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Het land heeft volgens Véran momenteel 73 besmettingsgevallen geconstateerd, zestien meer dan bij de vorige telling. Twee patiënten zijn overleden en twaalf genezen.
anp
zaterdag 29 februari 2020 om 15:30
Afbeelding
beeld anp
anp

Véran zei dat de regering in dit stadium geen plannen heeft de gemeenteraadsverkiezingen af te blazen. Die staan 15 en 22 maart op het programma. De halve marathon van Parijs gaat zondag niet door vanwege het virus.

Sinds het nieuwe virus in de Chinese stad Wuhan in december is opgedoken zijn er in de wereld bijna 85.700 gevallen geconstateerd. Bijna 3000 patiënten zijn aan de gevolgen van het virus overleden en bijna 40.000 patiënten zijn helemaal hersteld. Verreweg de meeste besmettingen zijn in China vastgesteld, ruim 79.000 gevallen. Daarvan zijn er 2835 overleden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

Afbeelding

Spanningen in Duitse stad Leipzig op linkse demonstratiedag Tag X

Op 'Tag X', een extreemlinkse protestdag, staan demonstranten in de Duitse stad Leipzig tegenover de politie, die in groten getale is uitgerukt. Er zijn vuurwerk en stenen naar de politie gegooid.