'80 procent minder boekingen voor vluchten naar China'

Nieuws
Het aantal boekingen van vliegreizen naar China bij cheaptickets.nl en zustersites van over de hele wereld is door het nieuwe coronavirus 80 procent lager dan normaal in deze tijd van het jaar. Dat meldt cheaptickets naar aanleiding van eigen onderzoek.
anp
vrijdag 14 februari 2020 om 14:56
Afbeelding
beeld anp

Ook de boekingen naar Hongkong hebben te lijden onder de viruscrisis. Het aantal geboekte vluchten naar Hongkong valt 64 procent lager uit. Verder laten toeristen en reizigers Taiwan en Thailand (beide min 16 procent) vaker links liggen en zijn Maleisië (min 10 procent) en Japan (6 procent afname) minder populair dan normaal.

Voor vluchten naar Zuid-Korea, de Filipijnen (beide plus 10 procent), Singapore (11 procent erbij) en Vietnam (plus 19 procent) werden juist meer tickets geboekt dan normaal. Cheaptickets en zusterwebsites kregen duizenden annuleringen als gevolg van het coronavirus.

Chinees Nieuwjaar

Het aantal boekingen voor vluchten naar China daalt altijd rond het Chinees Nieuwjaar, maar die daling was dit jaar twee keer zo sterk. Ook de verkoop voor komende periodes, waaronder de zomervakantie, stagneert volgens het bedrijf.

Cheaptickets.nl claimt met zijn zusterwebsites marktleider te zijn in Nederland. Het bedrijf is ook in 38 andere landen actief.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De Jonge: nog te veel fouten met energielabels van gebouwen

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) vindt dat er nog te veel fouten gemaakt worden bij het bepalen van energielabels van gebouwen.

Afbeelding

Hakeem Jeffries verkozen tot Democratische leider in Huis VS

De Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben Hakeem Jeffries verkozen tot hun nieuwe fractievoorzitter. Hij begint in 2023 aan zijn nieuwe rol en vervangt dan Nancy Pelosi.

Afbeelding

Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan.

Afbeelding

Aandelenbeurs Amsterdam met winst november uit na inflatiecijfers

De aandelenbeurs in Amsterdam sluit november af met een aanzienlijke winst, juist in een jaar vol verliezen voor beleggers door stijgende rentes en de vrees voor economisch mindere tijden.

Afbeelding

Oppositie kraakt niet halen klimaatdoel, 'gele kaart' voor Jetten

Dat het kabinet de klimaatdoelen voor 2030 nog altijd niet haalt, is voor een deel van de oppositie onverteerbaar. De PvdA heeft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) tijdens een debat een "gele kaart" gegeven. GroenLinks keurt zijn klimaatbeleid ronduit af.

Afbeelding

Burgemeester: nieuwe kerncentrales Borssele niet vanzelfsprekend

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borssele noemt het niet vanzelfsprekend dat er draagvlak is voor nieuwe kerncentrales. In het Zeeuwse dorp staat al een werkende centrale.