Aboutaleb wil marineschepen in haven Rotterdam

Nieuws
De marine moet schepen inzetten voor controles bij de haven van Rotterdam. "Het is raar dat wij wel optreden tegen piraterij in Somalië en dat we de grootste waterweg van het westelijk halfrond niet beveiligen. Ik vind het een manco in onze bewaking", zei burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb dinsdag op de radiozender van RTV Rijnmond.
NOVUM
dinsdag 12 november 2013 om 10:00

De PvdA-burgemeester heeft nooit begrepen waarom er geen afschrikwekkende militaire macht in de haven is. We zijn een grote haven in de wereld. Er zijn altijd grote belangen te verdedigen. Je komt Schiphol ook niet binnen zonder de marechaussee te passeren.

De zeehavenpolitie houdt de openbare orde en veiligheid al in de gaten en treedt op tegen smokkel. De haven voldoet dan ook aan internationale veiligheidsnormen. Anders zouden bijvoorbeeld Amerikaanse schepen niet deze kant op komen.

Waar de marineschepen dan voor nodig zijn wilde de burgemeester niet zeggen. Het is goed om te laten zien dat er niet met je gesold wordt. Dat er nu geen grote incidenten zijn, betekent volgens de burgemeester niet dat dit altijd zo blijft. Er kan van alles gebeuren en het is veel beter om op zaken voorbereid te zijn dan achteraf sorry te zeggen.

De burgemeester ging niet in op de vraag of de marineschepen bijvoorbeeld kunnen worden ingezet voor terrorismebestrijding. Het is niet goed mensen allerlei angstbeelden aan te praten. Er is ook politie in Rotterdam, gewoon omdat het hoort dat je als stad bent voorbereid op slechte dingen die zouden kunnen gebeuren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ziekenhuis staat nog steeds achter aangifte tegen verpleger

Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) staat nog steeds achter de aangifte tegen de voormalige verpleger die in verband wordt gebracht met een twintigtal sterfgevallen, hoewel de man nu vrijkomt.

Afbeelding

DeWolff breekt wereldrecord snelst gedrukte plaat

De Limburgse band DeWolff is er donderdag in geslaagd het wereldrecord voor de snelst gedrukte plaat te breken. De poging begon rond 13.00 uur en volgens de band lagen na 2 uur, 59 minuten en 28 seconden vinylplaten van het nummer in twee Haarlemse platenzaken.

Afbeelding

Drie verdachten fatale steekpartij festival Amsterdam langer vast

De drie verdachten die vastzitten voor de dodelijke steekpartij van afgelopen zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, zo laat een woordvoerder van de rechtbank weten.

Afbeelding

TEFAF-baas stapt plotseling op

De Nederlandse directeur van de belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF, Bart Drenth, is plotseling opgestapt. Dat bevestigt hij aan het ANP, maar hij wil niet zeggen waarom.

Afbeelding

Start haringseizoen op 14 juni onzeker

Het is onzeker of het haringseizoen op 14 juni kan beginnen, zoals gebruikelijk. De haring die nu wordt gevangen is niet vet genoeg om tot Hollandse Nieuwe te worden verwerkt, meldt het Nederlands Visbureau donderdag. Volgende week moet de sector een beslissing nemen.

Afbeelding

Amsterdam doet AEB opnieuw in verkoop na overnameverbod ACM

Het Amsterdamse stadsbestuur kiest ervoor om een nieuwe koper te zoeken voor het Afval Energie Bedrijf (AEB). Dat melden de verantwoordelijke wethouders donderdag in een brief aan de gemeenteraad.