Cultuurtrots vooral bij Noord-Hollanders

Nieuws
Inwoners van de provincie Noord-Holland zijn het meest trots op het cultuuraanbod in hun provincie. Noord-Hollanders zijn vooral trots op het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum. Dat concludeert Hendrik Beerda Brand Consultancy uit een onderzoek onder veertienduizend Nederlanders.
NOVUM
woensdag 11 september 2013 om 12:45
Cultuurtrots vooral bij Noord-Hollanders
Cultuurtrots vooral bij Noord-Hollanders

In Noord-Brabant en Overijssel is het minste draagvlak voor cultuur. In de top drie van sterkste merken in Noord-Brabant staat geen typisch Brabantse organisatie, maar nationale bioscoopketen Pathé op de eerste plaats. Tekenend voor het beperkte draagvlak voor de Noord-Brabantse cultuursector, aldus Hendrik Beerda. In Overijssel voert het Dickens Festijn de lijst met sterkste cultuurmerken aan. Volgens Beerda ontbreekt het in die provincie aan een culturele speler waar iedereen trots op is.

In Utrecht is de Domtoren de belangrijkste culturele locatie, gevolgd door het Spoorwegmuseum en Paleis Soestdijk. Ook in Groningen voert een toren de lijst aan. De Martinitoren staat er op de eerste plaats, gevolgd door de Oosterpoort en het Groninger Museum.

De Friezen kiezen verder voor de Elfstedentocht als belangrijkste cultuurorganisatie, Drenten gaan voor Dierenpark Emmen. In de provincie Gelderland voert het Nederlands Openluchtmuseum de ranglijst aan, in Flevoland de Bataviawerf. In Zuid-Holland is Ahoy het populairst.

De Zeeuwse en Limburgse cultuursector blijkt het sterkst beïnvloed door popgroepen. Bløf en Racoon staan in Zeeland boven aan de lijst, in Limburg is dat Rowwen Hèze.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oproep aan koning: gratie voor ex-vrouw Curaçaose oud-premier

De Curaçaose oud-politicus Anthony Godett heeft zaterdag koning Willem-Alexander opgeroepen gratie te verlenen aan de voormalige echtgenote van oud-premier Gerrit Schotte, Cicely van der Dijs, die momenteel vastzit.

Afbeelding

Moskou: 14 doden door Oekraïense aanval op ziekenhuis

Het Russische ministerie van Defensie heeft het Oekraïense leger beschuldigd van een raketaanval op een hospitaal in de regio Loehansk. Daardoor zouden veertien doden zijn gevallen en 24 gewonden.

Afbeelding

Ex-generaal Pavel wint presidentsverkiezing in Tsjechië

De gepensioneerde generaal Petr Pavel heeft zaterdag de Tsjechische presidentsverkiezing gewonnen van oud-premier Andrej Babis. Met 99 procent van de stemmen geteld, krijgt Pavel 58 procent, tegenover 42 procent voor Babis.

Afbeelding

Politie: honderden arrestaties bij klimaatactie in Den Haag

Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn honderden mensen gearresteerd, meldt de politie. Een exact aantal kon de politie nog niet geven. De A12 is inmiddels weer leeg, maar nog niet vrijgegeven.

Afbeelding

A12 in Den Haag weer leeg na klimaatactie, nog actievoerders in palen

De A12 in Den Haag is weer leeg, nadat deze een groot deel van de middag werd geblokkeerd door demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion. Alleen een groepje actievoerders dat in palen langs de weg is geklommen, is nog over.

Afbeelding

Britse luchtvaartmaatschappij Flybe annuleert al zijn vluchten

De noodlijdende Britse luchtvaartmaatschappij Flybe heeft zaterdag al zijn vluchten geannuleerd en 276 werknemers op straat gezet. 'Flybe heeft zijn activiteiten gestaakt en alle vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk die door Flybe worden uitgevoerd zijn geannuleerd en z..