Caravans niet standaard verzekerd voor hagelschade

Nieuws
Schade aan caravans door hagelbuien wordt door verzekeraars niet altijd standaard vergoed. Ook zijn de verschillen tussen het eigen risico dat caravanbezitters moeten betalen groot. Dat schrijft de vergelijkingssite geld.nl woensdag. Hagelbuien komen steeds vaker voor en de schade aan caravans kan oplopen tot honderden euro's.
NOVUM
woensdag 24 juli 2013 om 16:16

De dekking voor hagelschade loopt per verzekeraar uiteen. Onder meer ANWB, Europeesche, Meeùs en Univé bieden geen standaarddekking. Volgens Univé valt de schade door hagel te hoog uit om op te nemen in de reguliere verzekering. Mocht hagelschade altijd gedekt zijn, dan zou de premie hoger liggen, zegt een woordvoerder van SNS Reaal tegen de vergelijkingssite.

De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico bij hagelschade. De hoogte daarvan verschilt sterk. Volgens geld.nl moeten verzekerden 75 tot 225 euro eigen risico betalen. Bij sommige verzekeraars hoeven eigenaars van een caravan met een speciaal hagelbestendig dak geen eigen risico te betalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De Jonge: nog te veel fouten met energielabels van gebouwen

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) vindt dat er nog te veel fouten gemaakt worden bij het bepalen van energielabels van gebouwen.

Afbeelding

Hakeem Jeffries verkozen tot Democratische leider in Huis VS

De Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben Hakeem Jeffries verkozen tot hun nieuwe fractievoorzitter. Hij begint in 2023 aan zijn nieuwe rol en vervangt dan Nancy Pelosi.

Afbeelding

Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan.

Afbeelding

Aandelenbeurs Amsterdam met winst november uit na inflatiecijfers

De aandelenbeurs in Amsterdam sluit november af met een aanzienlijke winst, juist in een jaar vol verliezen voor beleggers door stijgende rentes en de vrees voor economisch mindere tijden.

Afbeelding

Oppositie kraakt niet halen klimaatdoel, 'gele kaart' voor Jetten

Dat het kabinet de klimaatdoelen voor 2030 nog altijd niet haalt, is voor een deel van de oppositie onverteerbaar. De PvdA heeft minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) tijdens een debat een "gele kaart" gegeven. GroenLinks keurt zijn klimaatbeleid ronduit af.

Afbeelding

Burgemeester: nieuwe kerncentrales Borssele niet vanzelfsprekend

Burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borssele noemt het niet vanzelfsprekend dat er draagvlak is voor nieuwe kerncentrales. In het Zeeuwse dorp staat al een werkende centrale.