NS geeft negatief reisadvies

Nieuws
UTRECHT - De NS raadt mensen af vrijdag na 16.00 uur met de trein te reizen.
anp
vrijdag 30 december 2005 om 12:45

Het bedrijf gaf het negatieve reisadvies naar aanleiding van de weersvoorspellingen. Het KNMI kwam eerder met een weeralarm. Sneeuwbuien trekken vrijdag van het zuidwesten naar het noordoosten van het land. Daarbij staat volgens het weerinstituut een krachtige, langs de kust harde, zuidoostenwind die kan zorgen voor sneeuwjacht. In de loop van de avond gaat de sneeuw in het zuidwesten over in onderkoelde regen, wat tot ijzel leidt.

Eerder werd al bekend dat de NS vanaf 14.00 uur de treindienst aanpast op de trajecten Utrecht-Gouda-Rotterdam/Den Haag en Amersfoort-Amsterdam Centraal. Wegens de te verwachten sneeuw worden op die trajecten geen treinen gecombineerd en gesplitst, waardoor er voor reizigers vertraging kan ontstaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oproep voor nieuw massaal protest tegen regime Iran

In Iran hebben activisten opgeroepen tot nieuwe landelijke protesten tegen het radicaal-islamitische regime. De stakingen en betogingen zouden van maandag tot woensdag moeten duren, is op sociale media te lezen.

Afbeelding

Econoom: Brits groeipotentieel blijft achter bij grote economieën

Het groeipotentieel van het Verenigd Koninkrijk blijft achter bij dat van vrijwel alle andere grote economieën. Dat komt vooral door de ingestorte productiviteit en de tekorten op de arbeidsmarkt, zegt Michael Saunders, econoom en voormalig beleidsmaker van de Bank of England.

Afbeelding

West-Java opnieuw getroffen door een aardbeving

Het Indonesische eiland Java is zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4, meldt het Indonesische agentschap voor meteorologie (BMKG). Het gaat om het westen van het eiland, waar een aardbeving enkele weken geleden nog honderden mensen het leven kostte.

Afbeelding

S&P trekt Twitter-rating in vanwege gebrek aan informatie

Standard & Poor’s heeft de rating voor onlineplatform Twitter ingetrokken. Volgens het kredietbureau is er te weinig informatie voorhanden om de beoordeling van de kredietwaardigheid te handhaven, zo liet het bureau weten.

Afbeelding

Ook Chinese stad Shenzhen versoepelt coronamaatregelen

Ook de Chinese industriestad Shenzhen heeft besloten zijn coronamaatregelen te versoepelen. Een negatieve testuitslag is niet langer verplicht voor toegang tot onder meer het openbaar vervoer, apotheken en parken.

Afbeelding

Krant: hoogste aantal plofkraken ooit in Duitsland

Dit jaar zijn al zeker 450 geldautomaten in Duitsland opgeblazen. Dat is het hoogste aantal ooit voor dit delict, meldt de Duitse krant Die Welt in een publicatie op zondag die vooraf is ingezien door persbureau dpa.