Elektronisch roken wordt mogelijk verboden

Nieuws
DEN HAAG - Minister Ab Klink (Volksgezondheid) overweegt de elektronische sigaret uit de handel te laten halen. De zogenoemde Supersmoker wordt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gezien als een geneesmiddel en het heeft niet de vereiste vergunning om als zodanig verkocht te worden.
anp
maandag 31 december 2007 om 06:48

Naar verwachting neemt de minister begin januari een besluit.

Ook wil hij in Europees verband afspraken maken over het toelaten van de elektronische sigaret, waarmee rokers wel nicotine binnenkrijgen, maar niet meer het schadelijke teer.

Een woordvoerster van Klinks ministerie wijst erop, dat nicotine een giftige en verslavende stof is voor mensen. Het is volgens haar niet voor niets dat van nicotinepleisters en -kauwgom ook eerst moest worden vastgesteld of deze veilig in gebruik zijn, en dat daarvoor een vergunning van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rusland rondt illegale annexatie Oekraïense regio’s formeel af

Rusland heeft de illegale annexatie van de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja formeel afgerond. De Russische president Vladimir Poetin heeft de laatste handtekening gezet onder een wet waarmee de vier deels door Rusland gecontroleerde Oekraïense regio’s..

Afbeelding

Nederlands bedrijf ontwikkelt vaccin tegen gonorroe

De Nederlandse vaccinontwikkelaar Intravacc gaat aan de slag om een vaccin tegen de geslachtsziekte gonorroe te ontwikkelen. Zoiets is nog niet op de markt, hoewel er op meer plekken in de wereld al wel onderzoek naar wordt gedaan.

Afbeelding

Ajax omlaag op Beursplein na nederlaag tegen Napoli

De aandelenbeurs in Amsterdam is met verliezen geopend. Voetbalclub Ajax verloor aan waarde na de pijnlijke thuisnederlaag in het Champions League-duel met Napoli. Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis zakte ook wat na de bekendmaking van een overname.

Afbeelding

Gasopslagen Frankrijk en België zijn vol

De Franse gasopslag is volledig gevuld. Dat heeft de Franse energietoezichthouder Commission de Régulation de l’Énergie (CRE) woensdag bekendgemaakt. Ook in België kan er geen gas meer bij in de opslagen, meldde het Belgische ministerie van Energie een dag eerder al.

Afbeelding

ECB-directielid Panetta ziet niets in ministerspost Italië

Directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB) ziet er niets in om minister van Financiën van Italië te worden. Zijn naam deed meermaals de ronde in Italiaanse media als gehoopte kandidaat.

Afbeelding

Britse premier Truss verdedigt beleid tijdens cruciale speech

De Britse premier Liz Truss gaat woensdag in een belangrijke speech haar omstreden economische beleid verdedigen. ‘Verandering gaat altijd gepaard met moeilijkheden. Daar zal niet iedereen een voorstander van zijn’, gaat ze haar publiek voorhouden.