Politie druk met vuurwerkoverlast

Nieuws
AMSTERDAM - De politie in de regio Amsterdam heeft de afgelopen dagen 162 jongeren doorverwezen naar Bureau Halt voor een taakstraf wegens het te vroeg afsteken van vuurwerk. Als straf moeten zij onder meer een les van de brandweer over de gevaren van knallers en pijlen bijwonen.
anp
maandag 31 december 2007 om 12:32

Een woordvoerster maakte maandag bekend dat de Amsterdamse politie de afgelopen dagen tweehonderd meldingen van vuurwerkoverlast kreeg. In de meeste gevallen ging het om jongeren. Daarnaast betrapte de politie een kleiner aantal volwassenen, die een boete kregen. Ook elders in het land was de politie de afgelopen dagen druk met vuurwerkoverlast. Zo had het korps in de regio Kennemerland tot zondag 113 mensen in de leeftijd van 10 tot 23 jaar aangehouden.

In de regio Noord- en Midden-Limburg werden tot op dat moment 82 personen betrapt. De verkoop van vuurwerk begon afgelopen vrijdag. Het afsteken van knallers en pijlen mag echter pas sinds 10.00 uur maandagochtend. In de nacht van maandag op dinsdag om 2.00 uur is het feest weer afgelopen: dan mag geen vuurwerk meer worden afgestoken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Forse dagwinst voor hoofdindex Amsterdam door optimisme beleggers

De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger gesloten. De AEX eindigde de handelsdag met een plus van 3,7 procent. Het sentiment werd geholpen door de hoop bij beleggers dat de Amerikaanse centrale bank het mogelijk wat rustiger aan gaat doen met het verhogen va..

Afbeelding

Biden springt weer in de bres voor recht op abortus

Honderd dagen nadat de hoogste Amerikaanse rechters een einde maakten aan het landelijk recht op abortus, kondigt president Joe Biden nieuwe maatregelen aan om de toegang tot abortus zoveel mogelijk te beschermen.

Afbeelding

Schiphol: donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden

Luchthaven Schiphol maakt donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden voor beveiligingspersoneel, zegt Schiphol-bestuurder Hanne Buis tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. Het gaat dan onder meer om betere roosters, betere rustruimtes en ook meer salaris.

Afbeelding

Kaag niet enthousiast over meer gezamenlijk lenen in EU

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is weinig enthousiast over stemmen die in Brussel opgaan om als EU opnieuw gezamenlijk te gaan lenen om de energiecrisis te bestrijden.