'Niet naar Kenia'

Nieuws
DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt mensen naar Kenia te gaan als het gaat om ,,niet-essentiële reizen''. Trips naar de stad Kisumu, in het westen van het land, raadt het ministerie sowieso af.
anp
maandag 31 december 2007 om 15:24

Als het mogelijk is, moeten mensen de steden Nairobi en Eldoret vermijden, staat op de site van Buitenlandse Zaken. Sinds zondagavond zijn ruim honderd mensen omgekomen bij onlusten, vooral in Nairobi en Kisumu. De rellen braken uit nadat de kiescommissie zondag had bekendgemaakt dat Mwai Kibaki is herkozen als president van het Afrikaanse land. Er zijn tot nu toe nog geen problemen met Nederlandse toeristen in Kenia. De meesten zitten voor een strand- en safarivakantie in het gebied rond Mombasa, aan de kust. Daar is het relatief rustig, meldde een woordvoerster van TUI Reizen maandag. De reisorganisatie heeft er zeker 150 mensen zitten.

De reisorganisatie Sawadee Reizen heeft het schema van een Nederlands reisgezelschap aangepast zodat de toeristen niet, zoals oorspronkelijk gepland, in Kisumu zouden overnachten. De deelnemers aan de gecombineerde reis naar Kenia en Tanzania hebben het land volgens een woordvoerster inmiddels verlaten en zijn in Tanzania. Dezelfde reisorganisatie heeft nog twee groepen in Kenia zitten, beide groepen zouden niet in gevaarlijke gebieden zitten of komen. Voordat nieuwe groepen naar Kenia afreizen, overlegt Sawadee eerst met hun lokale agenten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.

Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.