Doden door vogelgriep

Nieuws
CAIRO - Een Egyptische vrouw is maandag bezweken aan het vogelgriepvirus H5N1.
anp
maandag 31 december 2007 om 15:30

Dat heeft het Egyptische ministerie van Gezondheid laten weten. Ze is in Egypte de derde persoon binnen een week die aan de gevolgen van vogelgriep is bezweken. De 36-jarige vrouw was zaterdag met hoge koorts opgenomen in een ziekenhuis in Menufia in de Nijldelta. Ze overleed in het ziekenhuis.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rusland rondt illegale annexatie Oekraïense regio’s formeel af

Rusland heeft de illegale annexatie van de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja formeel afgerond. De Russische president Vladimir Poetin heeft de laatste handtekening gezet onder een wet waarmee de vier deels door Rusland gecontroleerde Oekraïense regio’s..

Afbeelding

Nederlands bedrijf ontwikkelt vaccin tegen gonorroe

De Nederlandse vaccinontwikkelaar Intravacc gaat aan de slag om een vaccin tegen de geslachtsziekte gonorroe te ontwikkelen. Zoiets is nog niet op de markt, hoewel er op meer plekken in de wereld al wel onderzoek naar wordt gedaan.

Afbeelding

Ajax omlaag op Beursplein na nederlaag tegen Napoli

De aandelenbeurs in Amsterdam is met verliezen geopend. Voetbalclub Ajax verloor aan waarde na de pijnlijke thuisnederlaag in het Champions League-duel met Napoli. Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis zakte ook wat na de bekendmaking van een overname.

Afbeelding

Gasopslagen Frankrijk en België zijn vol

De Franse gasopslag is volledig gevuld. Dat heeft de Franse energietoezichthouder Commission de Régulation de l’Énergie (CRE) woensdag bekendgemaakt. Ook in België kan er geen gas meer bij in de opslagen, meldde het Belgische ministerie van Energie een dag eerder al.

Afbeelding

ECB-directielid Panetta ziet niets in ministerspost Italië

Directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB) ziet er niets in om minister van Financiën van Italië te worden. Zijn naam deed meermaals de ronde in Italiaanse media als gehoopte kandidaat.

Afbeelding

Britse premier Truss verdedigt beleid tijdens cruciale speech

De Britse premier Liz Truss gaat woensdag in een belangrijke speech haar omstreden economische beleid verdedigen. ‘Verandering gaat altijd gepaard met moeilijkheden. Daar zal niet iedereen een voorstander van zijn’, gaat ze haar publiek voorhouden.