Verkoop woningen VS stijgt

Nieuws
WASHINGTON - De huizenmarkt in de Verenigde Staten lijkt zich enigszins te stabiliseren. Het aantal bestaande huizen dat op jaarbasis werd verkocht, is vorige maand met 0,4 procent gestegen naar 5 miljoen.
anp
maandag 31 december 2007 om 16:45

Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars maandag bekendgemaakt.

Het cijfer is een meevaller. Analisten rekenden erop dat de verkopen op jaarbasis in december gelijk zouden blijven aan het niveau een maand eerder, op 4,97 miljoen. Uit de maandag gepubliceerde data blijkt het cijfer over november opwaarts bijgesteld te zijn naar 4,98 miljoen.

In de Verenigde Staten wordt de situatie waarin de huizenmarkt verkeert nauwlettend in de gaten gehouden. Dat het groeitempo van de Amerikaanse economie is afgenomen, wordt voor een groot deel toegeschreven aan de kwakkelende huizenmarkt. Ook werken de gevolgen van de kredietcrisis en de slechte markt voor hypotheken op de gemoederen in.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

Afbeelding

13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

Afbeelding

Zelensky bevestigt tegenoffensief tegen Russische troepen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag bevestigd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

Afbeelding

Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbe..

Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.