Mogelijke aanslag verijdeld

Nieuws
ROTTERDAM - De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft maandag drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze op korte termijn een aanslag wilden plegen. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM).
anp
maandag 31 december 2007 om 16:47

 

De DSI ging tot actie over nadat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) het landelijk parket over de voorgenomen aanslag had ingelicht. Om die te voorkomen begon de nationale recherche zondag direct met een onderzoek naar de informatie van de inlichtingendienst.

Een woordvoerster van het landelijk parket kan niet zeggen of het gaat om een misdrijf uit terroristisch motief. Er is nog niet veel bekend over de achtergrond van de kwestie. Dat moet nog worden onderzocht. Ook een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) weet nog niet meer over een eventueel motief.

De verdachten werden alle drie in Rotterdam gearresteerd en in verzekering gesteld. Ze zijn 31, 32 en 39 jaar oud. Twee van hen hebben naast de Nederlandse ook de Marokkaanse nationaliteit. De derde man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en komt uit Sudan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Olieminister VAE: OPEC+ zal ‘juiste besluit’ nemen

De landen van de oliealliantie OPEC+ zullen woensdag bij de beleidsvergadering ‘het juiste besluit’ nemen over de productie. Dat zei olieminister Suhail al-Mazrouei van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voorafgaand aan de vergadering bij het OPEC-hoofdkantoor in Wenen.

Afbeelding

Europese Commissie ziet toch ruimte voor prijsplafond gas

De Europese Commissie wil toch praten over een limiet aan de gasprijs. De commissie zag lang niets in een prijsplafond, maar ‘de situatie is wezenlijk veranderd’, zegt voorzitter Ursula von der Leyen.

Afbeelding

Römer: Televizier-Ring devalueert door stemmenlobby programma’s

De waarde van de Gouden Televizier-Ring is de afgelopen jaren gedevalueerd doordat allerlei programma’s hun achterban online intensief hebben aangespoord om te stemmen. Dat stelde Talpa-baas Paul Römer woensdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Afbeelding

D66 boos over 'ranzig' twitterbericht van VVD'er over minister

VVD en D66 zijn in de Tweede Kamer gebotst over een interview van de minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind. D66-Kamerlid Joost Sneller is boos over een harde tweet die VVD’er Ulysse Ellian vlak voor het debat over het interview online plaatste.

Afbeelding

Oppositie boos over miljardengat in begroting door prijsplafond

Oppositiepartijen zijn niet te spreken over het gat in de begroting van vele miljarden dat het kabinet achterlaat doordat er nog geen financiering is gevonden voor het prijsplafond op de energierekening.

Afbeelding

FDF-voorman: gedwongen opkoop is een ‘absolute no-go’

Het advies van stikstofbemiddelaar Johan Remkes om gedwongen uitkoop toe te passen bij bedrijven die veel stikstof uitstoten in de buurt van kwetsbare natuurgebieden is voor boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) onacceptabel.