Jongen veroorzaakte gaslek

Nieuws
WITMARSUM - In het Friese Witmarsum heeft de politie maandag een minderjarige jongen aangehouden die eerder op de dag het gaslek in die plaats had veroorzaakt. Hij had vuurwerk in een put gegooid. Door de ontploffing sprong een gasleiding. Dat heeft de politie maandagavond gemeld.
anp
maandag 31 december 2007 om 21:04

Rond 11.00 uur werd een tiental huizen in de Ulbe Hiemstrastraat ontruimd en werden de straten in de omgeving afgezet. Dat gebeurde uit voorzorg, omdat overal vuurwerk werd afgestoken. De politie hield er al rekening mee dat het lek ook was ontstaan door vuurwerk. Het gaslek, in de hoofdleiding tegenover een brandweerkazerne, kon rond 13.30 uur door medewerkers van Essent met hulp van brandweerlieden worden gedicht.

De jongen heeft bekend en zal zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Hij is met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Een politiewoordvoerder zei alle celcapaciteit de komende nacht nog hard nodig te hebben.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.

Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.