Ongelukken door mist

Nieuws
DEN HAAG - In het oosten van het land zijn maandagavond meerdere ongelukken gebeurd door dichte mist. Zo botsten op de A1 bij Hengelo richting Duitsland meerdere autos op elkaar.
anp
maandag 31 december 2007 om 21:08

Deze snelweg is in beide richtingen afgesloten, liet de ANWB weten.

Op de A37 Hoogeveen richting de Duitse grens vond ter hoogte van Hoogeveen een ongeval plaats waardoor ook die weg niet meer toegankelijk is voor verkeer. Ook de A35 Almelo richting het Duitse Gronau was tijdelijk afgesloten door een ongeval.

Op de wegen rond Hengelo en Enschede is het zicht ongeveer 10 meter. Een woordvoerder van de ANWB liet maandagavond weten dat de mist plotseling is opgekomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stroom uit hernieuwbare bron neemt sneller toe dan stroomverbruik

De wereldwijde opwekking van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen - zon en wind voorop - groeit volgens een rapport van denktank Ember nu sneller dan de vraag naar elektriciteit. Tegelijkertijd blijft het gebruik van kolen en gas voor de stroomproductie groot.

Afbeelding

Indonesië laat alle voetbalstadions controleren na ramp

Indonesië laat alle voetbalstadions in het land controleren na de ramp in het stadion van Malang, waar zeker 131 mensen stierven toen politieoptreden tegen supporters escaleerde. De Indonesische president Joko Widodo kondigde de controles aan.

Afbeelding

Gezondheidsraad: herhaalprik vaccin Novavax mag, maar liever mRNA

Het meest traditioneel gemaakte coronavaccin, dat van fabrikant Novavax, heeft nog altijd niet de voorkeur van de Gezondheidsraad. Toch zou het wat de raad betreft wel aangeboden kunnen worden als herhaalprik voor mensen die bezwaar hebben tegen zogenoemde mRNA-vaccins, of daar..

Afbeelding

Rusland rondt illegale annexatie Oekraïense regio’s formeel af

Rusland heeft de illegale annexatie van de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja formeel afgerond. De Russische president Vladimir Poetin heeft de laatste handtekening gezet onder een wet waarmee de vier deels door Rusland gecontroleerde Oekraïense regio’s..

Afbeelding

Nederlands bedrijf ontwikkelt vaccin tegen gonorroe

De Nederlandse vaccinontwikkelaar Intravacc gaat aan de slag om een vaccin tegen de geslachtsziekte gonorroe te ontwikkelen. Zoiets is nog niet op de markt, hoewel er op meer plekken in de wereld al wel onderzoek naar wordt gedaan.

Afbeelding

Ajax omlaag op Beursplein na nederlaag tegen Napoli

De aandelenbeurs in Amsterdam is met verliezen geopend. Voetbalclub Ajax verloor aan waarde na de pijnlijke thuisnederlaag in het Champions League-duel met Napoli. Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis zakte ook wat na de bekendmaking van een overname.