Treinverkeer Leeuwarden kort stilgelegd om confrontatie mannen

Nieuws
In Leeuwarden zijn groepen mannen met elkaar in confrontatie gekomen. Dat gebeurde in de buurt van het treinstation. Het treinverkeer moest korte tijd worden stilgelegd door de situatie.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 22:24
Afbeelding
beeld anp
anp

Of de mannen voetbalsupporters waren, kon een woordvoerster van de politie om privacyredenen niet zeggen. Wel zegt ze dat er beelden rondgaan van het incident op sociale media. Daar is een filmpje te zien geplaatst door iemand die zegt dat het gaat om een vechtpartij tussen supporters van Cambuur en Heerenveen. Te zien is hoe mannen met elkaar op de vuist gaan.

Het conflict begon rond 21.00 uur. Er zijn aanhoudingen verricht, maar de woordvoerster weet niet hoeveel en waarvoor precies. Zaterdag is daarover waarschijnlijk meer bekend. De politie rukte me veel eenheden uit. Het treinverkeer moest worden stilgelegd omdat sommige van de mannen ook het spoor opgingen. Inmiddels rijden de treinen weer en is het weer rustig in de Friese hoofdstad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luchtalarm in grote delen van Oekraïne, ook in Kyiv

In grote delen van Oekraïne loeit in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm. In Kyiv is volgens burgemeester Vitali Klitsjko de luchtverdediging actief. 'Ontploffingen in Kyiv', schrijft Klitsjko op Telegram.

Afbeelding

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook.

Afbeelding

Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Afbeelding

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

Afbeelding

Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water.

Afbeelding

Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.