Man rijdt politiebureau in Rotterdam binnen met gestolen auto

Nieuws
Een man is vrijdagavond rond 19.00 uur het politiebureau aan het Rotterdamse Zuidplein binnengereden met een bestelauto. Niemand in het bureau is gewond geraakt. De man zelf wel. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van zijn verwondingen. Hij was wel aanspreekbaar. De politie vermoedt dat de man, een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, het met opzet heeft gedaan.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 21:29 aangepast 22:24
Afbeelding
beeld anp
anp

De man was eerder vrijdag aangehouden voor een "licht feit", aldus de politie, die niet specifiek wil zeggen waarvoor. "Dat is niet relevant. Maar bij dat type vergrijp gaat het bijvoorbeeld om een overlastmelding, vernieling of belediging", aldus een woordvoerder. In de avond mocht hij weer vertrekken. Kort daarna reed hij met de bestelauto door het hek van het politiebureau en ramde vervolgens het pand. De bestelauto bleek te zijn gestolen door de man kort na zijn vrijlating.

De verdachte kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. De politie gaat uit van een doelgerichte actie door de man.

De politiemensen in het Rotterdamse bureau zijn erg geschrokken van het incident. "Dit doet echt wat met de collega's in het pand. Het had ook anders kunnen aflopen, want het is een druk bureau. Er lopen altijd wel collega's rond." De ingang is flink beschadigd door het incident. In het politiebureau wordt nog wel gewerkt, maar het is niet open voor publiek. Mensen die aangifte willen doen kunnen dat digitaal doen of bij een ander politiebureau, aldus de zegsman.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.

Afbeelding

Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn.

Afbeelding

Drie mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

Drie mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden.