Nieuw recordaantal examenklachten bij het LAKS

Nieuws
Bij de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is tot nu toe een recordaantal klachten over de eindexamens binnengekomen. Op vrijdag stond de teller op 293.500. Dat zijn er 7800 meer dan de 285.700 meldingen die vorig jaar werden gedaan.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 21:15
Afbeelding
beeld anp
anp

Volgens een woordvoerder voelen veel kandidaten zich onvoorbereid en kampen ze met achterstanden. Dat zou onder meer de nasleep zijn van de coronapandemie, toen leerlingen niet naar school konden. Ook het lerarentekort speelt een rol. Dat zorgt ervoor dat achterstanden niet altijd kunnen worden ingelopen.

Volgens de woordvoerder werd deze vrijdag vooral geklaagd over de examens aardrijkskunde voor de havo en Frans voor het vwo. Bijzondere klachten gingen onder meer over afleiding door een langsrijdende ijscoman en kleuters die lawaai maakten in de gymzaal naast de examenzaal.

Laatste examens

Dinsdag is de laatste dag van het eerste tijdvak van de eindexamens. Dan staan er nog vakken op de agenda als Fries, Russisch en Arabisch.

In juni is het tweede tijdvak. Dat is bedoeld voor herexamens en inhaalexamens.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.

Afbeelding

Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn.

Afbeelding

Drie mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

Drie mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden.