Amsterdam sluit drie wisselkantoren na explosies

Nieuws
In Amsterdam zijn op last van burgemeester Femke Halsema drie geldwisselkantoren gesloten. Het gaat om drie vestigingen van één bedrijf, een aan de Bijlmerdreef (Zuidoost), een op de Eerste van Swindenstraat (Oost) en een op de Jan Evertsenstraat (West).
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 20:29
Afbeelding
beeld anp
anp

Aanleiding voor de sluiting zijn explosies die zich in de nacht van dinsdag op woensdag tegelijkertijd bij de drie kantoren hebben voorgedaan. Bij een van de drie panden is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een explosief afgegaan. Aan de bedrijfspanden is veel schade ontstaan. Ze moeten zes maanden dicht omdat gevreesd wordt voor herhaling en omdat er gevaar voor de openbare orde is.

Het gaat om vestigingen van geldwisselkantoor Suri-Change. Dat bedrijf kwam onlangs nog in het nieuws, omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden plaatsvinden, waarbij een van de verdachten gebruik zou hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.

Cameratoezicht

Het bedrijf heeft acht vestigingen in Amsterdam. Die houdt de gemeente met camera’s in de gaten.

Als blijkt dat er geen gevaar meer is, kan de sluiting van de drie wisselkantoren eerder worden opgeheven. Mocht het risico na zes maanden nog niet geweken zijn, dan kan de sluiting worden verlengd, zo meldt de gemeente.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen 'in eenheid en solidariteit' samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara.

Afbeelding

Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden.

Afbeelding

Wereldleiders feliciteren Turkse president Erdogan met verkiezing

Nu de Turkse kiesraad officieel bevestigd heeft dat Recep Tayyip Erdogan opnieuw gekozen is tot president van zijn land, stromen uit de hele wereld de felicitaties binnen.

Afbeelding

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. 'Ik wens hem alle succes de komende jaren.

Afbeelding

Erdogan wint de Turkse presidentsverkiezing

Recep Tayyip Erdogan heeft de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicda..

Afbeelding

Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.