Vlaams Belang mag toch demonstreren in Brussel

Nieuws
De partij Vlaams Belang mag pinkstermaandag toch demonstreren in Brussel. De burgemeester van de Belgische hoofdstad had de manifestatie verboden uit vrees voor ongeregeldheden, maar de Raad van State heeft dat besluit geschorst.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 18:49
Afbeelding
beeld anp
anp

De Vlaams-nationalistische en rechts-conservatieve partij kan daardoor de bijeenkomst houden. Die is bedoeld als sluitstuk van een wandeling van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van Oostende naar Brussel tussen 19 en 29 mei. Met als slogan ‘Doe ze luisteren!’ wil hij onderweg zoveel mogelijk mensen spreken. Van Grieken had al gezegd dat de bijeenkomst gewoon plaatsvindt, verbod of niet: ‘Wij laten Vlamingen niet monddood maken. Onze protestmeeting zal doorgaan, of de politici in Brussel dat nu leuk vinden of niet!’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Er is sprake van zeker tweehonderd gewonden en gevreesd wordt dat tientallen mensen zijn omgekomen. Een aantal rijtuigen van een passagierstrein ontspoorde na een botsing met een goederentrein.

Afbeelding

Adviescollege betreurt dat VWS niet sneller informatie openbaart

Het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om niet alle aanbevelingen op te volgen om meer en sneller opgevraagde overheidsinformatie te openbaren, valt slecht bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI).

Afbeelding

Activist die undercover ging bij slachterij zelf verdachte

Dierenactivist Roel Binnendijk, die undercover ging bij slachterij Gosschalk in Epe en daar ernstige misstanden vaststelde, wordt zelf verdacht van dierenmishandeling. Dat zegt hij in een interview in NRC en zijn deze week verschenen boek Onder de Beesten.

Afbeelding

Hoekstra naar Suriname voor herdenking afschaffing slavernij

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) woont op 1 juli in Paramaribo de herdenking bij van de afschaffing van de slavernij. Hij doet dat op uitnodiging van de Surinaamse regering.

Afbeelding

Weerwind wil contact zware boef uit gevangenis kunnen verbieden

Zware criminelen die in de gevangenis zitten, mogen straks minder of helemaal geen contact met de buitenwereld hebben als ze een zeer ernstig risico vormen voor de veiligheid van de samenleving.

Afbeelding

Volgend jaar maandenlang geen trein A'dam-Londen om werkzaamheden

Volgend jaar rijden er vanaf juni maandenlang geen treinen tussen Amsterdam en Londen vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal. Dat meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.