Politie deelt beelden drie relschoppers rond WK-duels Marokko

Nieuws
De politie deelt herkenbare beelden van drie verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden op het Amsterdamse Mercatorplein rond de WK-wedstrijden van het Marokkaanse elftal van vorig jaar. Eerder deze maand deelde de politie onherkenbare beelden van de rellen, waarna acht verdachten zich bij de politie hebben gemeld. Omdat drie verdachten zich nog niet gemeld hebben, zijn hun afbeeldingen nu herkenbaar gedeeld.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 17:11
Afbeelding
beeld anp
anp

In Amsterdam-West werd bij de ongeregeldheden afgelopen najaar met stenen en molotovcocktails gegooid. Na de wedstrijd tegen België op 27 november raakte iemand ernstig gewond toen de bus waarin hij zat werd bekogeld met stenen. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbasisfractuur op en heeft ‘tot op de dag van vandaag hoofdpijn’, aldus de politie.

Dat de beelden pas ruim een half jaar later worden gedeeld is volgens de politie afhankelijk van allerlei factoren. ‘De privacy van de betrokkenen, het onderzoeksbelang en niet in de laatste plaats zorgvuldigheid, zijn relevante factoren van invloed op het proces.’

Ook in andere steden was het onrustig rond de WK-wedstrijden van Marokko. Dat land strandde uiteindelijk in de halve finale na een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Britse minister: verwoesting dam komt door Russische invasie

De Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly zegt dat de verwoesting van een dam in het zuiden van Oekraïne komt door de Russische invasie. Cleverly is dinsdag op bezoek in Oekraïne.

Afbeelding

KNVB wil bij honderden voetbalclubs laadpalen met reclameschermen

Het aantal laadpalen voor elektrische auto's bij voetbalverenigingen wordt de komende twee jaar fors uitgebreid. De KNVB is daartoe een samenwerking aangegaan met het gespecialiseerde bedrijf Revolt, dat de palen gaat plaatsen.

Afbeelding

Nederlandse politici wijzen naar Russen na instorten dam Oekraïne

De oorzaak van en verantwoordelijkheid voor het instorten van de dam bij de Oekraïense stad Nova Kachovka zijn niet duidelijk, maar Nederlandse politici kijken vooral verontwaardigd naar Rusland.

Afbeelding

Droogte zit Australische tarweoogst dwars

Australië oogst het komende seizoen naar verwachting ruim een derde minder tarwe door aanhoudende droogte. Het weersverschijnsel El Niño zorgt vermoedelijk voor veel minder regen in grote delen van het land, waarschuwde een onderzoeksbureau van het Australische ministerie van L..

Afbeelding

Rentebesluiten ECB en Fed blijven boven beurzen hangen

De AEX-index op het Damrak lijkt dinsdag licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers doen het rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.

Afbeelding

Brussel wil einde aan heffing op inkomsten duurzame elektriciteit

De Europese Commissie ziet niets meer in de extra belasting op goedkoop opgewekte elektriciteit, waarmee lidstaten hun burgers konden compenseren voor de sterk gestegen energieprijzen.