Pakistaanse regering legt ex-premier Khan reisverbod op

Nieuws
De Pakistaanse regering heeft een reisverbod opgelegd aan ex-premier Imran Khan, zijn vrouw en ruim vijfhonderd partijgenoten. Zij kunnen door het verbod niet meer naar het buitenland reizen. Khan meldt op Twitter toch geen plannen te hebben voor een buitenlandse reis.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 09:28
Afbeelding
beeld anp
anp

De maatregel komt na weken van onrust als gevolg van Khans arrestatie op 9 mei. De ex-premier werd opgepakt in een zaak rond illegale afspraken met een vastgoedondernemer. Bij de onrust die toen ontstond, kwamen meerdere mensen om het leven en werden ruim 7000 van Khans aanhangers aangehouden. De politicus werd op 12 mei vrijgelaten, nadat het hof zijn arrestatie onwettig had verklaard.

Khan werd in 2018 premier van Pakistan, maar moest ruim een jaar geleden vertrekken na een motie van wantrouwen. De politicus wordt nog door veel Pakistanen gesteund, ondanks dat hij wordt onderzocht in tientallen zaken die betrekking hebben tot onder meer corruptie en terrorisme. Hij ontkent alle beschuldigingen en noemt ze politiek gemotiveerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.