Tieners geven zichzelf aan na grote brand in Sydney

Nieuws
Twee 13-jarigen hebben zichzelf aangegeven bij de politie na een grote brand in het centrum van Sydney in Australië donderdag. Bij de brand stortte de bovenste verdieping van het monumentale gebouw in en viel in stukken op straat.
anp
vrijdag 26 mei 2023 om 06:05
Afbeelding
beeld anp
anp

Getuigen zagen rond 16.00 uur een groepje jongeren wegrennen bij de brand. Later op de avond meldden twee van de tieners zich, ieder bij een ander politiebureau. Ze helpen inmiddels bij het onderzoek naar de brand. Een politiecommandant riep vrijdag ‘drie of vier’ andere jongeren die bij de brand betrokken waren op zich met hun ouders te melden.

De brand vond plaats in een verlaten voormalige hoedenfabriek. De vlammen kwamen tot boven het pand uit en sloegen over naar een naastgelegen gebouw, dat geëvacueerd moest worden. De rook die werd veroorzaakt door de brand was in heel Sydney te zien. Het verkeer in het centrum moest worden stilgelegd vanwege de vallende brokstukken. Bij de brand raakte niemand gewond.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.

Afbeelding

Statenlid heeft spijt van stem op Volt en gevolgen GroenLinks

Het Zuid-Hollandse Statenlid Debora Fernald heeft er spijt van dat ze dinsdag bij de Eerste Kamerverkiezingen op Volt stemde en niet op haar eigen partij GroenLinks. Fernald zegt tegen de NOS dat ze niet wist dat de consequenties van haar stem zo groot zouden zijn.

Afbeelding

Drie mensen dankzij voorkeurstemmen in Eerste Kamer

Drie mensen hebben genoeg voorkeurstemmen gekregen voor een zetel in de Eerste Kamer. Ze zijn gekozen, hoewel ze eigenlijk te laag op de kandidatenlijst van hun partij stonden.

Afbeelding

Huurkorting moet samenwonen van jongeren en ouderen stimuleren

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg) gaat 49 miljoen euro vrijmaken voor een subsidieregeling om het samenwonen tussen jongeren en ouderen te stimuleren.