OM aan zet in zaak rondom ‘Haagse godfather’ Piet S.

Nieuws
Het Openbaar Ministerie zet vanaf maandag zijn visie uiteen in de zaak tegen de vermeende Haagse godfather Piet S. Hij wordt onder meer verdacht van drugshandel en witwassen. Het requisitoir zal vrijdag uitmonden in de strafeisen tegen S. en de andere verdachten.
anp
maandag 22 mei 2023 om 03:39
Afbeelding
beeld anp
anp

S., die door intimi ook wel ‘Dikke Piet’ of ‘ouwe’ wordt genoemd, heeft een reputatie in de onderwereld die decennia bestrijkt. In de zaak-Taxus wordt hij door het OM niet alleen gelinkt aan de drugshandel en het witwassen van de illegale inkomsten hieruit, maar ook van bedreiging, mishandeling en betrokkenheid bij malafide goksite Edobet. Justitie denkt dat ze bewijs heeft, zoals ontsleutelde berichten en afgeluisterde gesprekken.

De man, die ‘nooit over anderen praat’, verklaart tot nu toe in het proces veel over zijn kijk op de zaak. Hij vindt namelijk dat het verhaal van het OM complete onzin is. Hij was de afgelopen jaren helemaal niet bezig met drugshandel, maar met bemiddelen tussen criminele groepen, aldus S. Hiermee heeft hij naar eigen zeggen ook zijn geld verdiend, naast de ruilhandel in onder meer horloges en auto’s.

Meer dan twintig verdachten staan terecht in de zaak, onder hen ook de zoon van Piet S. Het gros werd in september 2020 opgepakt, maar onder meer vanwege het lange wachten op een inhoudelijke behandeling kwamen ze op vrije voeten. S. zit nog vast. Vanaf juni staan de pleidooien gepland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

Afbeelding

Spanningen in Duitse stad Leipzig op linkse demonstratiedag Tag X

Op 'Tag X', een extreemlinkse protestdag, staan demonstranten in de Duitse stad Leipzig tegenover de politie, die in groten getale is uitgerukt. Er zijn vuurwerk en stenen naar de politie gegooid.

Afbeelding

Biden ondertekent wet over verhoging schuldenplafond

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de wet ondertekend over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Na weken onderhandelen en gekibbel werd het wetsvoorstel donderdag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen.