Israël en Palestijnse groepen in Gaza eens over staakt-het-vuren

Nieuws
Israël en Palestijnse gewapende groeperingen in Gaza zijn een staakt-het-vuren overeengekomen, melden twee Palestijnse functionarissen. Het ‘wederzijdse en gelijktijdige’ staakt-het-vuren kwam mede tot stand door inspanningen van Egyptische, Qatarese en VN-afgevaardigden. Eerder meldde de islamitische groep Hamas, die Gaza bezet. dat een van zijn leiders in gesprek was met Egypte en Qatar om een einde te maken aan de Israëlische ‘agressie tegen Gaza’.
anp
woensdag 3 mei 2023 om 06:09
Afbeelding
beeld anp
anp

De gevechten begonnen dinsdag vlak nadat de dood bekend was geworden van de Palestijnse gevangene Khader Adnan, die in hongerstaking was. Gewapende groepen vuurden vanuit Gaza drie raketten op Israël. Het Israëlische leger schoot terug met tanks, waarna volgens de Israëlische krijgsmacht vanuit Gaza nog eens ruim twintig raketten werden afgevuurd. Israëlische straaljagers bestookten vervolgens doelen in heel Gaza, waaronder trainingskampen van Hamas.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.

Afbeelding

GroenLinks: Statenlid was wél geïnformeerd over belang van stem

De GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft Debora Fernald wel degelijk uitgelegd wat het belang was van haar stem bij de Eerste Kamerverkiezingen. Dat zegt fractievoorzitter Sinan Özkaya in een reactie op uitlatingen van Fernald bij de NOS.