Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

Nieuws
De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.
anp
zaterdag 1 april 2023 om 18:01
Afbeelding
beeld anp
anp

Mensen konden geheel vrijblijvend en zonder afspraak woningen bezichtigen. In totaal waren er ongeveer 13.500 woningeigenaren die de deuren van hun huis openzetten. Dat was ruim 20 procent meer dan tijdens de vorige Open Huizen Dag. De huizen die meededen varieerden in vraagprijs van 119.500 tot bijna 3 miljoen euro.

De woningmarkt is het afgelopen halfjaar afgekoeld als gevolg van de sterk gestegen hypotheekrente. Daar staan lagere woningprijzen tegenover. De NVM komt binnenkort weer met nieuwe cijfers over de woningmarkt. Bij de laatste kwartaalcijfers van de organisatie in januari bleek dat de verkoopprijzen van huizen in Nederland in het laatste kwartaal van vorig jaar met gemiddeld 6,4 procent op jaarbasis waren gedaald. Volgens de organisatie was dat de eerste daling op jaarbasis in negen jaar tijd. De NVM sprak dan ook van een "omslagpunt".

"Het woningaanbod is duidelijk ruimer, gevarieerd en goed verdeeld over het land. Dat biedt kansen voor verkopers en kopers", zegt NVM-bestuurslid Chris van Zantwijk die verantwoordelijk was voor de organisatie van de Open Huizen Dag. Hij kijkt gezien het aantal deelnemers "tevreden" terug op het evenement.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Er is sprake van zeker tweehonderd gewonden en gevreesd wordt dat tientallen mensen zijn omgekomen. Een aantal rijtuigen van een passagierstrein ontspoorde na een botsing met een goederentrein.

Afbeelding

Adviescollege betreurt dat VWS niet sneller informatie openbaart

Het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om niet alle aanbevelingen op te volgen om meer en sneller opgevraagde overheidsinformatie te openbaren, valt slecht bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI).

Afbeelding

Activist die undercover ging bij slachterij zelf verdachte

Dierenactivist Roel Binnendijk, die undercover ging bij slachterij Gosschalk in Epe en daar ernstige misstanden vaststelde, wordt zelf verdacht van dierenmishandeling. Dat zegt hij in een interview in NRC en zijn deze week verschenen boek Onder de Beesten.

Afbeelding

Hoekstra naar Suriname voor herdenking afschaffing slavernij

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) woont op 1 juli in Paramaribo de herdenking bij van de afschaffing van de slavernij. Hij doet dat op uitnodiging van de Surinaamse regering.

Afbeelding

Weerwind wil contact zware boef uit gevangenis kunnen verbieden

Zware criminelen die in de gevangenis zitten, mogen straks minder of helemaal geen contact met de buitenwereld hebben als ze een zeer ernstig risico vormen voor de veiligheid van de samenleving.

Afbeelding

Volgend jaar maandenlang geen trein A'dam-Londen om werkzaamheden

Volgend jaar rijden er vanaf juni maandenlang geen treinen tussen Amsterdam en Londen vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal. Dat meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.