Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

Nieuws
De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.
anp
zaterdag 1 april 2023 om 15:21
Afbeelding
beeld anp
anp

In Asturië ontstonden afgelopen week ruim 120 bosbranden. Zaterdag werden er nog circa zeventig geteld. De branden hebben ruim 11.000 hectare bos en landerijen in de as gelegd. Vierhonderd mensen moesten worden geëvacueerd, er vielen geen gewonden. Volgens Spaanse media is er geen enkel bewoond pand afgebrand.

De premier van de regio en de Spaanse politie hebben verklaard dat de branden moeten zijn aangestoken. Premier Adrián Barbón zei dat de plotselinge golf van hevige bosbranden ‘is veroorzaakt door authentieke terroristen die het leven van velen in gevaar hebben gebracht’. Hij noemde als voorbeeld een bosbrand in een bergachtig gebied aan de noordrand van regiohoofdstad Oviedo: ‘Er was geen enkele reden waarom de brand op de berg Naranco zou uitbreken en toch is de bosbrand er op twaalf plekken tegelijk ontstaan.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luchtalarm in grote delen van Oekraïne, ook in Kyiv

In grote delen van Oekraïne loeit in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm. In Kyiv is volgens burgemeester Vitali Klitsjko de luchtverdediging actief. 'Ontploffingen in Kyiv', schrijft Klitsjko op Telegram.

Afbeelding

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook.

Afbeelding

Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Afbeelding

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

Afbeelding

Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water.

Afbeelding

Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.